StoryEditor
poziv na javno sučeljavanje

Osijek prozvao Brunu Marića i Komisiju nogometnih sudaca: "Prestanite nas činiti slijepima pored zdravih očiju"

Piše desk  /  19.07.2022., 09:06h

Nakon što je Komisija nogometnih sudaca HNS-a presudila da je Gorica oštećena u prvom kolu SuperSport HNL-a u utakmici protiv Osijeka, klub s Gradskog vrta oglasio se na svojemu Facebook profilu.

Klupsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem još jednom pozivamo povjerenika za suce gospodina Brunu Marića i Komisiju nogometnih sudaca HNS-a na ravnopravan tretman prema svim akterima hrvatskog nogometa i ponašanje koje će pratiti kvalitetu koju igrači/klubovi pokazuju na travnjaku.

Nogometni klub Osijek ovim putem izražava nezadovoljstvo tumačenjem i interpretacijom Komisije nogometnih sudaca HNS-a koja je za situaciju iz 71. minute utakmice između NK Osijek i HNK Gorica zaključila: 'Incident u kaznenom prostoru NK Gorice nije prekršaj prema pravilima nogometne igre (PNI). Vrlo dobro pozicionirani sudac u terenu za igru ispravno je procijenio da ne postoji prekršaj braniča Gorice. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke promijenio je svoju odluku i neispravno dodijelio kazneni udarac. Analizom incidenta, slijedeći smjernice PNI-e, razvidno je da napadač rukama 'nedozvoljeno' drži braniča, okreće se za igranom loptom i zapinje za ispruženu nogu braniča. Razmatrajući da je napadač inicirao kontakt, da je kontakt jasno laganog intenziteta, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu 'najstrože kazne'. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neispravnom, potpuno suprotnom primjeni VAR protokola'.

Svjesni smo uloge gospodina Bruna Marića i Komisije nogometnih sudaca, kao i brojnih pritisaka s kojima su suočeni, ali jasno i nedvosmisleno želimo poručiti da nećemo dozvoliti neravnopravan tretman koji prema našem klubu navedeni imaju u javnom prostoru. Ostat ćemo dosljedni pa kao i do sada nećemo na razini kluba komentirati odluke sudaca na terenu, ali ne možemo još jednom prešutjeti ponižavajuća tumačenja i interpretacije prema NK Osijek, a kojima se želi diskreditirati rezultat ostvaren na travnjaku. I prošle sezone smo se nerijetko čudili načinu na koji se u javnom prostoru, od strane Komisije nogometnih sudaca HNS-a, komentiraju i interpretiraju odluke u korist ili na štetu nekog kluba, a isto će se, sudeći po posljednjoj “interpretaciji” očito nastaviti i u aktualnoj sezoni.

Na 'interpretaciju' sporne situacije kod dosuđenog kaznenog udarca možemo samo poručiti da nas Komisija nogometnih sudaca HNS-a prestane činiti slijepima pored zdravih očiju, a ovim putem ih pozivamo i na javno sučeljavanje na kojem će hrvatskoj nogometnoj javnosti detaljno obrazložiti i pokazati kako to naš napadač rukama 'nedozvoljeno' drži braniča i zapinje za ispruženu nogu suparničkog braniča, kojom nota bene suparnički branič nije igrao loptom, već je sapleo našeg napadača (što možete vidjeti na fotografijama u nastavku) u trenutku kada je bio u stopostotnoj prilici za postizanje pogotka, odnosno zašto potpuno ignoriraju povlačenje našeg igrača jasno vidljivog na fotografiji u nastavku.

Također, ovim putem još jednom pozivamo povjerenika za suce gospodina Brunu Marića i Komisiju nogometnih sudaca HNS-a na ravnopravan tretman prema svim akterima hrvatskog nogometa i ponašanje koje će pratiti kvalitetu koju igrači/klubovi pokazuju na travnjaku, a ne da jedina konstanta bude njihova slobodna volja u interpretaciji pojedinih događaja na travnjaku", stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 16:05