StoryEditor
ozlijeđeni reprezentativac

Oršić o HNL-u: "Ne treba previše dizati paniku, nema straha, zna se tko će biti prvak"

Piše desk  /  23.12.2023., 11:48h

Hrvatski nogometaš Mislav Oršić prokomentirao je u petak nadolazeće izazove nakon što se mjesecima oporavljao od ozlijede koljena koja mu se ljetos dogodila.

Oršić se osvrnuo na svoju ozljedu i rekao kako je zasad sve dobro. "Sve ide dobro, prošla su četiri i pol mjeseca, malo više. Koljeno mi je zasad super, ne boli me ništa. Sve ide svojim tijekom, nadam se da će tako ostati do kraja rehabilitacije", otkrio je Oršić. "Slažemo okvirni plan, oko 15. siječnja bi se trebao vratiti u Trabzonspor, priključiti ekipi pa kroz dva tjedna krenuti s intenzivnijim treninzima", otkrio je više detalja o planu oporavka.

Prvi put je pregledao snimku s treninga na kojoj se teško ozlijedio pa kratko prokomentirao i rekao da "s odmakom sad mogu pričati o tome. Nisam očekivao da bi mogao dobiti neki udarac u toj situaciji, da sam očekivao, drugačije bih se postavio, možda se to onda ne bi dogodilo. Nadam se da će naučiti nešto iz ovoga, izaći jači". Prošle zime, nakon Svjetskog prvenstva u Katru gdje je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio brončanu medalju, osigurao je prijelaz u engleski Southampton, ali to se pokazalo prilično loše.

"Ni sad ne znam kako bih opisao cijelu situaciju. Sve je bilo gotovo savršeno, sve je išlo u pozitivnom smjeru, a ne znam gdje je sve krenulo nizbrdo. Brzo se odvilo da sam stavljen sa strane, promijenio se trener, no drugi trener mi je dao do znanja da je to. Okrenuo sam se treningu, da odradim sve za sebe što mogu, i da na ljeto tražim izlaz". Ljetos se pričalo o mogućem povratku u Dinamo, međutim, kako kaže Oršić, "sve je zapelo na financijama. 

‘Dinamo će biti prvak‘

Oršić je prokomentirao  i utrku za naslov prvaka u HNL-u, a Dinamo je polusezonu okončao na drugom mjestu. "Ne treba previše dizati paniku, Dinamo je najbolji, najveći hrvatski klub s najboljim igračima. Mislim da će na kraju biti prvaci, nema straha. Hajduk igra jako dobro, ali u drugom dijelu sezone kad Dinamo doda gas, bit će prvak", otkrio je Oršić. Hrvatski nogometaš i brončani igrač iz Katra osvrnuo se i na Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

"Najvažnije je da smo se kvalificirali. Nadam se da će nakon takvih turbulentnih kvalifikacija biti uspješno prvenstvo", objasnio je kratko. Na pitanje što Vatrenima mogu učiniti na Europskom prvenstvu rekao je kako je to teško predvidjeti. "Treba nam i doza sreće u nekim utakmicama jer igramo protiv fantastičnih reprezentacija, s fantastičnim igračima. Ali, imamo prave igrače i pravu ekipu i mislim da možemo ope napraviti velike stvari", poručio je. Dodao je i kako se nada da će zaigrati s Vatrenima ako će rehabilitacija ići u dobrom smjeru.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 17:04