StoryEditor
ususret utakmici

Oršić danas na desnom beku? Vlašić spreman otići iz West Hama...

Piše desk  /  29.03.2022., 07:17h
U proljeće 2018. šest je igrača htjelo ranije kući iz Amerike, sad ne želi nitko. To je najvažnija stvar, da držimo taj kult reprezentacije, naglašava Zlatko Dalić

Zamislte da sad igramo doigravanje i drhtimo hoćemo li se plasirati na SP, govorio je Zlatko Dalić zavaljen u fotelju u Dohi u mirnom i bezbrižnom čavrljanju s novinarima.

Doista, dok Portugalci, Talijani, Šveđani, Poljaci, Turci... proživljavaju dramu, on je "vatrene" poveo na - teambuilding. Sam ga je tako nazvao. Pa kad je već tako, onda je posve primjereno da se, uz treninge i uigravanje nove (pričuvne?) formacije 3-5-2, igrači i zabave uz, recimo, padel. Ivan Perišić & Andrej Kramarić vs. Mateo Kovačić & Luka Modrić. I pobjeda svestranog Perije, koji rastura i u tenisu, odbojci, košarci...

I dok će se "vatreni" i danas (16 sati, Nova TV) u ogledu s Bugarskom uigravati za Ligu nacija i SP, večeras ćemo doznati većinu preostalih suparnika u ždrijebu. Jer završit će kvalifikacije u Europi, Africi i Sjevernoj Americi.

Dalić je otkrio sastav koji će suprotstaviti Bugarima, jedino je zagonetnim ostavio desnog beka. Počet će, dakle: Ivušić - Ćaleta-Car, Vida, Škorić - ?, Majer, Moro, Pašalić, Barišić - Livaja, Vlašić. Možda baš Mislav Oršić bude to iznenađenje na desnom beku, jer u napadu je prednost dobio Nikola Vlašić. Za kojeg je izbornik rekao:

- Jako se trudi, baš dobro radi, no u West Hamu igra malo jer igraju drugačijim sustavom. Spreman je i tražiti odlazak na posudbu kako bi imao minutažu do SP-a.

Dan prije utakmice s Bugarima Dalić je naglasio:

- Svi su oni reprezentativci, ne postoji druga momčad. Na proljeće 2018. šest je igrača tražilo da ranije odu kući s turneje u Americi, sad to nije tražio nitko. Imamo kult reprezentacije, svima je čast i ponos biti ovdje, reprezentacija im je svetinja, Sosa je došao ozlijeđen, Brekalo do zadnjeg časa htio doći... To je važnije od svega.

Mario Pašalić je dodao:

- Dobro smo igrali protiv Slovenije, potvrdili da imamo širinu i kvalitetu. Dugo u klubu igram s tri braniča i nije mi problem. Ja sam univerzalac, silom prilika jednu sam utakmicu odigrao i u vrhu napada i nije bilo loše, brzo sam zabio gol, ali za ozbiljniji sud treba kontinuitet utakmica na toj poziciji. Primarna pozicija mi je u veznom redu, kao osmica ili polušpica, tu dajem najbolje od sebe, ulazim iz drugog plana, često sam u šansi. A svaka je utakmica dokazivanje.

Uživa i u igrama Hajduka:

- Drago mi je što se, nakon pustih godina tuge, napokon promijenila slika. Hajduk je u finalu Kupa i bori se za naslov prvaka nakon mnogo godina, što me jako veseli. Nadam se da će zadnje kolo odlučivati o naslovu. Ne, na taj derbi s Dinamom neću moći, ali na finale Kupa ću doći, rekao je Pašalić, prenosi 24sata.hr

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:09