StoryEditor
ognjen vukojević:

"Ono što smo učinili Vida i ja bilo je proročanski, nažalost. Očito smo bili zli proroci"

Piše desk  /  27.02.2022., 07:49h
Ognjen Vukojević, bivši nogometni reprezentativac Hrvatske ,morao je pobjeći iz Ukrajine nakon što je počeo rat. Zajedno s nekadašnjim kolegom iz hrvatske reprezentacije Darijom Srnom Vukojević se vratio u Hrvatsku. Svoje iskustvo bijega iz ratom pogođene Ukrajine ispričao je u emisiji RTL Danas.

"Lojalnost Ukrajini sam pokazao, ali ovog puta nije bilo izbora. Ovo što smo doživjeli u zadnja dva dana je neviđeno. Ja sam sportaš, sada trener, nisam vojnik, da sam vojnik, pitanje je bi li se mogao prijaviti i pomoći. Nastojat ću pomoći što više Ukrajini i nadam se što prije vratiti u Kijev", rekao je Vukojević.

"Kad je bio rat kod nas klubovi su igrali u Ljubljani i drugim gradovima prvenstvo. UEFA će po mojim informacijama prebaciti ukrajinsko prvenstvo u neku drugu zemlju. Reprezentaciju Ukrajine očekuje važna utakmica sa Škotskom za Katar, 13 mojih igrača je u podrumima", rekao je bivši hrvatski reprezentativac pa dodao:

"Osjećam pomiješane emocije, kao da su mi oduzeli pola života, sportskog i životnog. Ukrajina mi je dala sve sa sportske strane, Dinamo Zagreb je moja ljubav, a Dinamo Kijev moj život. Zahvalio bi se i BBB-u, podržali su Ukrajinu."

Vukojević se osvrnuo i na događaj iz 2018. godine. On i Domagoj Vida tada su poručili "Slava Ukrajini". Tad nije ta njihova gesta imala nikakvu političku konotaciju. "Bilo je proročanski, nažalost. Očito smo bili zli proroci", zaključio je Vukojević.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 16:24