StoryEditor
suigrači iz leipziga

Olmo o Gvardiolu: "Nije on nikakvo iznenađenje za mene, i kada je imao 17 vidjelo se kakav je potencijal"

Piše desk  /  13.01.2023., 11:13h

Službena stranica Bundeslige napravila je intervju s Danijem Olmom, Kataloncem koji je vrlo mlad rodnu zemlju zamijenio Hrvatskom, svojim drugim domom. Upravo zbog tog razloga je dobar dio intervjua posvećen njegovom nekadašnjem mlađem suigraču iz zagrebačkog Dinama, Jošku Gvardiolu. To dovoljno govori kakav je hit trenutačno u svijetu nogometa.

Upitali su Olma je li pratio Joškove nastupe u Katru i zbog čega je on tako poseban nogometaš.

''Za mene on nije nikakvo iznenađenje. Znam što može. Hrvatska je također sjajna reprezentacija, a Joško je pokazao ono što radi ovdje u Bundesligi".

Otrkio je Olmo i kakav je Joško tip.

''Miran. Ponekad zabavan. Voli se šaliti, ali je miran. Voli raditi i pametan je. Zna što mora napraviti da uspije, a to je da samo nastavi raditi. On je još mlad i ima što unaprijediti, zbog čega jednostavno nema granica".

Dani je u Jošku dobio prijatelja iz Zagreba. Sad sigurno neće zaboraviti hrvatski jezik kojeg je tako dobro svladao ovaj dečko iz Katalonije.

''Znam Joška iz dana u Dinamu. Nismo puno igrali zajedno jer je bio premlad tada. On je moj prijatelj i s njim usavršavam svoj hrvatski.

Već se u Dinamu vidio njegov veliki potencijal i kakav je to igrač iako je imao 17-18 godina. Kad sam otišao, došlo je njegovo vrijeme. Počeo je igrati standardno i onda smo ga doveli".

Olmu ugovor završava u ljeto 2024. i Dinamo neće dobiti svoj dio jedino ako Olmo ode besplatno. Takvom se scenariju nada njegov matični klub Barcelona, ali ipak je malo vjerojatno da će se to dogoditi.

''Otvoren sam za razgovore o novom ugovoru i razgovaramo. Ugovor mi istječe 2024., ali sam uvijek govorio kako mi je ovdje lijepo. Vidjet ćemo što će se dogoditi'', poručio je Olmo.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 17:42