StoryEditor
bh. nogometaš

Oglasio se i Pjanić: Demantirao vijest iz saveza BiH, komentirao i fotografiju s nargilom

Piše Desk  /  17.11.2021., 16:19h
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić oglasio se na društvenoj mreži Instagram prvi put nakon utakmice protiv Finske, a on je rekao da su svi mediji u BiH objavili lažnu vijest da je izbačen iz ekipe, iako je to navedeno na službenoj stranici Nogometnog saveza BiH.

Pjanić nije bio ni na klupi za rezervne igrače u susretu protiv Ukrajine. Tako je odlučio izbornik BiH Ivalyo Petev nakon što je obavio razgovor s Pjanićem. Iz saveza su dodali da je bh. veznjaku žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te da u potpunosti razumije odluku izbornika, prenosi Klix.

"Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne igre. Njegov postupak, koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da osjeća svako tko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se događalo u posljednjoj godinu karijere", navedeno je u obrisanom priopćenju saveza.

Kako je Nogometni savez BiH sinoć obrisao spomenutu vijest i informaciju o razlogu zbog kojeg Pjanić nije igrao protiv Ukrajine, danas se bh. igrač prvi put oglasio nakon svega i rekao da su spomenute informacije koje su plasirane u medijima neistinite (!?).

"Ovim putem želim da demantiram lažnu vijest koja je jučer objavljena u našim medijima, a tiče se mog neigranja na sinoćnjoj utakmici. Prava i jedina istina je da je sve odlučeno u dogovoru sa izbornikom Petevom", napisao ja Pjanić, a između svega je dodao i to da je fotografija s nargilom "starija".

image

Oglasio se Pjanić

SCREENSHOT -

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 03:11