StoryEditor
splitski klub

Oglasio se Hajduk: Kaznit će igrače, ali su zamjerili i igračima Dinama na jednoj stvari

Piše desk  /  06.12.2021., 19:16h
Hajduk je slavio protiv Dinama 0:2, a tenzije koje su se stvorile prije utakmice, nisu još uvijek splasnule .

Navijači splitskog kluba dočekali su svoje nogometaše na aerodromu, a slavilo se ispred Poljuda. No onda šok, Marko Livaja je na mnogim videozapisima viđen kako skandira s navijačima: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". Zbog svega su se oglasili i iz kluba.

Priopćenje HNK Hajduk Split prenosimo u cijelosti.

"HNK Hajduk kao klub i institucija osuđuje bilo kakav govor mržnje u svakom obliku i kontekstu te se ovim putem ispričavamo svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača.

Ono što želimo je sagledati fenomen u cjelini, a ne gledati ga istrgnutog iz konteksta. Potenciranje rivaliteta u jeziku ultras subkulture uvijek barata pojmom mržnje, u svim derbijima diljem svijeta. Kada jezik i rituali subkulture dospiju u mainstream medije onda dobiju drukčije značenje i nastupa zgražanje.

Igrači GNK Dinamo su na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija, pljeskanjem odobravali skandiranje 'ubi tovara' što je uobičajeni kolorit u svim bitnim utakmicama kojima ne želimo pridodavati veliku važnost, jer što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju.

Kao Klub ćemo prema svojim igračima postupiti sukladno internom disciplinskom pravilniku", stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:53