StoryEditor
mali zaostatak

Odlično skijanje u Adelbodenu: Četvorica Hrvata u drugoj vožnji

Piše Hina  /  09.01.2022., 12:21h
Sva četvorica hrvatskih skijaša izborila su nastup u drugoj vožnji slaloma za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu, a najbolji među njima je Istok Rodeš koji je ostvario 16. vrijeme zaostavši za vodećim Austrijancima Manuelom Fellerom i Fabiom Gstreinom za 64 stotinke.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je 20. rezultat prve vožnje sa zaostatkom od 82 stotinke, a odmah iza njega je Samuel Kolega (+0.85). Matej Vidović je doskijao do 25. mjesta (+1.12) u iznimno izjednačenoj konkurenciji.

Naime, čak 24 skijaša je došlo do cilja unutar jedne sekunde zaostatka, a prvu sedmoricu dijeli samo 17 stotinki.

Najbolje vrijeme prve vožnje (54.06 sekundi) imala su dvojica Austrijanca, Manuel Feller i Fabio Gstrein, a treći je s pet stotinki zaostatka Švicarac. Devet stotinki zaostaje Norvežanin Henrik Kristoffersen, 11 stotinki zaostatka ima Francuz Alexis Pinturault, Švicarac Ramon Zenhaeusern je šesti sa zaostatkom od 16 stotinki, a do sedmog mjesta je sa 17 stotinki zaostatka stigao Austrijanac Johannes Strolz sa startnim brojem 38.

Za ulazak u drugu vožnju nije se smjelo zaostati više od 1.47 sekundi.

Zanimljivo je da najbolja trojica slalomaša u ovoj sezoni nisu stigli do cilja. Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen su napravili pogreške i pali nekoliko vrata prije cilja, a Francuz Clement Noel je pregazio kolac neposredno prije drugog prolaznog vremena.

Druga vožnja je na rasporedu s početkom u 13.30 sati.

Dnevnik.ba

04. prosinac 2022 05:07