StoryEditor
hrvatski trener

Odbijen Bjeličin zahtjev. Turci otkrili koliku će odštetu dobiti nakon otkaza

Piše desk  /  09.10.2023., 14:32h

Nenad Bjelica (52) od subote više nije trener Trabzonspora, objavili su turski mediji. Hrvatski stručnjak je na klupi turskog kluba izdržao pet i pol mjeseci. Vodio je momčad u 16 utakmica, a ostvario je učinak od osam pobjeda i osam poraza. Službeno ta odluka nije objavljena, ali jasno je da je priči kraj, čeka se samo da se dogovori model rastanka.

Turski mediji objavili su kako je Bjelica bio tvrd u pregovorima. Hrvatski trener za raskid ugovora tražio je isplatu cijelog ugovora do kraja. Podsjetimo, Bjelica je ugovor s Trabzonsporom potpisao na 1.6 milijuna eura godišnje plaće do lipnja 2025. godine. Prema tome, navodno je tražio oko tri milijuna eura otpremnine i punu isplatu za sve članove svog stožera, prenosi Index.

Međutim, Haber piše da vodstvo Trabzonspora nije prihvatilo njegov zahtjev. S obzirom na to da je već otišao u Hrvatsku zbog reprezentativne pauze, Bjelica se odmah mora vratiti u Tursku kako bi dogovorio uvjete odlaska. Isti medij navodi da je predsjednik Trabzonspora Ertugrul Dogan nakon posljednjeg poraza od Adane (1:0) zatražio Bjeličin odlazak.

Bjelica se dogovorio s Trabzonsporom?

TGRT Haber piše da će Bjelica dobiti 1.5 milijuna eura odštete, dok Eshahaber tvrdi da je riječ o 1.6 milijuna eura. Bude li iznos u tom rangu, Bjelica će primiti dvostruko manje nego što je tražio, odnosno što je mogao zaraditi da je do kraja odradio ugovor.

Bjelicu bi trebao naslijediti Abdullah Avci (60), trener koji je vodio Trabzonspor od studenog 2020. do ožujka 2023., kada ga je zamijenio upravo hrvatski trener. Eshahaber navodi da će Avci po sezoni zarađivati 1.5 milijuna eura, 300 tisuća eura manje od Bjelice.

Trabzonspor se nakon osam kola nalazi na sedmoj poziciji s 12 bodova, dok vodeći Fenerbahče ima dvostruko više. Momčad je pod Bjelicom ove sezone ostvarila četiri pobjede i četiri poraza uz gol-razliku 15:11. Podsjetimo, Bjelica je u Trabzonspor doveo trojicu hrvatskih nogometaša: Mislava Oršića, Filipa Benkovića i Tonija Teklića.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 16:06