StoryEditor
bundesliga

Očajan start Nike Kovače: Wolfsburg nakon teškog poraza od Kolna ostao na samo dva boda

Piše desk  /  03.09.2022., 17:54h

Niko Kovač i njegov Wolfsburg ponovno su kiksali. Ovoga puta je bolja momčad bio Koln koji je došao u goste i s 4:2 potopio znatno bogatijeg i snažnijeg protivnika. Ovaj poraz je već treći ove sezone za Wolfsburg nakon ranijih poraza od Bayerna i RB Leipziga, a jedina dva boda momčad Nike Kovača osvojila je u remijima s Werderom i Schalkeom.

Wolfsburg je sjajno otvorio utakmicu i već je u 2. minuti došao do gola. Ključan je za pogodak bio Bartol Franjić koji je prvi put počeo utakmicu za njemačku momčad. Donedavni dinamovac je u drugoj minuti iskoristio malu nesigurnost nogometaša gostujuće momčadi te osvojio loptu na sredini terena.

S njom se odmah sjurio prema golu protivnika te s oko 30-ak metara od gola uputio krasnu prizemnu loptu iza leđa obrane prema svom suigraču Lukasu Nmechi. Nmecha je također sjajno utrčao iza leđa braničima te dočekao loptu u punom trku i odmah potegnuo po golu Marvina Schwabea i doveo Wolfsburg u vodstvo.

Totalni potop

Nakon toga je slijedio potpuni potop Wolfsburga već do poluvremena. U 22. minuti je pogodak za izjednačenje zabio Dejan Ljubičić na asistenciju Floriana Kainza, a onda je Koln potpuno preokrenuo utakmicu autogolom Paula Otavia u 31. minuti susreta i golom Kainza u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Wolfsburg je u 79. minuti smanjio na 3:2 novim golom Nmeche, a konačnih 4:2 postavio je Sargis Adamyan ponovno na asistenciju Kainza u 81. minuti susreta.

Momčadi Nike Kovača sada slijede Eintracht Frankfurt, Union Berlin i Stuttgart, a njemački mediji već pišu da su Kovaču iz te tri utakmice potrebne barem dvije pobjede da bi zadržao posao u Njemačkoj. 

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
17. travanj 2024 22:07