StoryEditor
na odmorištu Desinec

Objavljene snimke sukoba Torcide i policije na autocesti: "Policija je reagirala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenika benzinske postaje, ali i napadač"

Piše desk  /  22.05.2022., 17:20h

Više stotina navijača na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca, među ostalim, i bakljama, nakon čega je policija reagirala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenika benzinske postaje, ali i napadača.

"Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj postaji, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj postaji", rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost Damir Barić na izvanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave zagrebačke u nedjelju, prenosi Direktno.

Tri policijska službenika su pucala - dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca, a treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. "Pretpostavljamo da su tako ozlijeđena dvojica navijača", izvijestili su iz policije.

Jedan ima teže ozljede - propucavanje potkoljenice, a drugi je samo okrznut.

Policija je izvijestila i kako ništa nije davalo naslutit da će se tako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hitce, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom.

Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda.

Ukupno je ozlijeđeno 35 osoba.

Za sada su privedena 43 navijača.

Policija je ujedno objavila i snimke incidenta na autocesti.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2022 08:30