StoryEditor
transfermarkt

Objavljena nova vrijednost hrvatskih nogometaša: Evo kome je cijena porasla, a kome pala

Piše desk  /  03.11.2021., 15:55h
Transfermarkt je danas objavio nove vrijednosti hrvatskih reprezentativaca. Njih 11 podiglo je svoju vrijednost, dok je njih čak šest izgubilo na vrijednost.

Najveću tržišnu vrijednost ima Mateo Kovačić, koji vrijedi 45 milijuna eura, drugo mjesto drži Marcelo Brozović s 40 milijuna eura, a na trećem mjestu je Nikola Vlašić s 30 milijuna, prenosi Index.

Tko je porastao?

Veliki rast doživio je nogometaš Dinama Luka Ivanušec. U prosincu prošle godine vrijedio je 5.5 milijuna eura, a sada mu je vrijednost narasla do 13.5 milijuna eura. Luka Sučić vrijedio je tri milijuna eura, a sada vrijedi 7.5, dok je Borna Sosa učetverostručio svoju vrijednost od četiri milijuna eura i sada vrijedi 16 milijuna eura.

Borna Barišić je porastao pola milijuna i trenutno vrijedi šest milijuna eura, a Josip Stanišić je nakon debija s 400 tisuća eura došao na 3.5 milijuna eura.

Tko je pao?

Najveći pad bilježi Duje Ćaleta-Car. Stoper Hrvatske u svibnju je vrijedio 25 milijuna eura, a sada vrijedi 18 milijuna, što znači da je ubilježio pad od sedam milijuna eura. 

Andreju Kramariću je cijena pala za pet milijuna eura, pa sada vrijedi 23 milijuna. Pašaliću je cijena pala za dva milijuna eura, pa sad vrijedi jednako kao Kramarić, a vrijednost Ive Grbića prepolovila se sa sedam na 3.5 milijuna eura. Pongračić je s 10 milijuna eura pao na 8.5 milijuna, a najmanji pad doživio je Domagoj Vida, s četiri milijuna pao je na 3.7.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 03:58