StoryEditor
briljantni stoper

Novom hrvatskom reprezentativcu priređen vatreni doček u rodnom Tinju: "Ovo je nadmašilo sva moja očekivanja"

Piše desk  /  15.06.2022., 07:38h

Ugodno sam iznenađen! Hvala svim mojim Tinjanima, očekivao sam doček, ali ovakav ne. Mislio sam da ću se provesti u krugu obitelji, ali ovo je nadmašilo sva moja očekivanja, kazao je Erlić

Hrvatski nogometni reprezentativac Martin Erlić (24), inače igrač talijanskog prvoligaša Spezije, briljirao je protiv Francuske na Poljudu, nakon čega je sjajan bio i protiv Danske u Kopenhagenu, a potom briljantan protiv Francuske na Stade de Franceu.

Mladi stoper gotovo je preko noći osigurao kartu za Katar, a u tandemu sa Šutalom stvorio je izborniku Daliću slatke brige koga izabrati za stoperski par pored Gvardiola, Ćalete-Cara, Vide i Lovrena. 

Novom Dalićevom adutu na povratku iz Pariza u rodni Tinj u okolici Zadra, navijači su pripremili spektakularan doček uz pjesmu i bakljadu. Baš onakav kakav je i zaslužio. 

- Ugodno sam iznenađen! Hvala svim mojim Tinjanima, očekivao sam doček, ali ovakav ne. Mislio sam da ću se provesti u krugu obitelji, ali ovo je nadmašilo sva moja očekivanja. Još jednom hvala svim mojim sumještanima što su došli, kako oni kažu, na feštu meni u čast, ali i njima - kazao je kratko Erlić za Zadarski.hr.

Nekoliko stotina navijača okupilo se na nogometnom igralištu gdje su se vijorile hrvatske zastave i transparenti za 'vatrenog' koji je osvojio publiku. 

- Na slavlju se skupilo oko 300 do 400 ljudi. Atmosfera je odlična i Martin se sa svakim od nas posebno pozdravio i zahvalio što smo došli, a peče se i odojak - rekao je jedan od prisutnih, a drugi je dodao:

- Ne dočekuje se stalno reprezentativac, svi mu želimo čestitati jer nas je s našom reprezentacijom u svijetu predstavio u najdivnijem i najbolje svijetlu. Martine puno hvala i želimo ti puno sreće. Nedilje mi, gorjet će sve od radosti.

Erlić je u Speziji na posudbi iz Sassuola u kojem ugovor ima do 2026. godine, a trenutačno prema Transfermarktu vrijedi 5,5 milijuna eura. Sa 12 godina došao je u Dinamo nakon čega je prešao u redove Rijeke. 

Podsjetimo, Erlić je propustio bratovo vjenčanje kako bi igrao za hrvatsku reprezentaciju, a nakon debija u remiju protiv Francuske rekao je:

- Prvi put sam igrao na Poljudu, san svakog Dalmatinca. Nisam mogao očekivati bolji debi, a to je tek početak. Treba nastaviti dobro raditi, ima tu mjesta za napredak - kazao je tada. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:47