StoryEditor
dvije domovine

Novinar: Koga vidite u finalu?; Olmo: Španjolsku i Hrvatsku

Piše desk  /  30.11.2022., 11:23h

Španjolska je vodeća momčad skupine E Svjetskog prvenstva u Kataru s četiri boda, a u zadnjem kolu igrat će protiv Japana, dok drugi par čine Njemačka i Kostarika. Ususret zadnjem kolu, u kojem sve reprezentacije mogu izboriti osminu finala, intervju za Marcu dao je španjolski reprezentativac Dani Olmo.

Iako grupna faza još nije gotova, novinar je Olma pitao koga vidi u finalu Svjetskog prvenstva. Odgovorio je - Španjolsku i Hrvatsku. "Španjolska pobjeđuje Hrvatsku u finalu", odgovorio je 24-godišnji igrač RB Leipziga u koji je došao nakon što je šest godina bio u Dinamu.

"Kao što smo željeli pobijediti Kostariku i Njemačku, tako želimo i Japan. Nećemo kalkulirati. Pobjedom idemo u osminu finala, to je cilj", rekao je Olmo. Španjolskoj je dovoljan bod. Ispada jedino ako izgubi od Japana, a u drugoj utakmici pobijedi Kostarika. U teoriji i Njemačka može biti ispred nje, ali teško je očekivati da će prosuti gol-razliku od 8:1.

Podsjetimo, skupina E križa se sa skupinom F u kojoj je Hrvatska. Iz ove perspektive nije svejedno hoće li Hrvatska završiti skupinu kao prvoplasirana ili drugoplasirana momčad. Naime, ako osvoji skupinu, u osmini finala i potencijalnom četvrtfinalu joj se smiješi lakši ždrijeb nego što će ga imati druga momčad iz skupine, o čemu smo pisali ovdje.

"Nitko ne voli igrati protiv Španjolske. Uvijek idemo na pobjedu", izjavio je Olmo za Marcu, istaknuvši kako matematički nisu osigurali plasman u nokaut-fazu. Olmo je odigrao svih 180 i više minuta na Svjetskom prvenstvu te postigao i asistirao za po jedan gol.

"Govor izbornika Luisa Enriquea pred utakmicu je motivirajuć. Pričamo o sebi i što nam utakmica može donijeti. Uvijek komentiramo dvije-tri stvari koje nam mogu pomoći da dođemo do pobjede", objasnio je Olmo.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:46