StoryEditor

Novi udarac za Đokovića. Ostaje bez broja 1 i nastupa na prestižnom turniru?

Piše desk  /  11.02.2022., 20:51h
Novak Đoković ponovo se zbog necijepljenja našao u problemima te bi zbog toga mogao propustiti Indian Wells, prvi Masters 1000 turnir sezone, koji se igra od 7. do 20. ožujka. Đokovića nema na promotivnim materijalima turnira, a ne spominje ga se ni u najavi turnira u američkim medijima.

To bi trebao biti jasan znak da je njegov nastup na Indian Wellsu u najmanju ruku upitan, a do problema je došlo zbog toga što je za nastup na turniru potrebna potvrda o tome da je tenisač cijepljen s dvije doze. Kako smo doznali tijekom sapunice s Đokovićem i Australijom, srpski tenisač uopće nije cijepljen, prenosi Index.hr.

Mogao bi izgubiti prvo mjesto

Uvjet za nastup su postavili organizatori turnira, ali i da nisu, Đokoviću bi za ulazak u SAD bila potrebna važeća covid-potvrda. Zbog toga bi se vrlo lako moglo dogoditi da Đoković ne nastupi u kalifornijskoj pustinji te tako ostane bez broja 1 na ATP-ovoj ljestvici najboljih tenisača.

To bi se moglo dogoditi čak i ranije jer će na ljestvici koja će biti objavljena 21. veljače Đoković izgubiti 2000 bodova koje je trebao braniti na Australian Openu, na kojem nije nastupio, a njegov gubitak bodova pogurao bi Rusa Daniila Medvedeva na prvo mjesto.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:09