StoryEditor
sportske igre

Novi Travnik: Održane Sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a ŽSB

Piše fena  /  26.08.2023., 16:15h

Već 18. godinu zaredom branitelji iz Županije Središnja Bosna i njihovi gosti odmjerili su snage u nekoliko sportskih disciplina u sklopu XVIII Sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a ŽSB.

Domaćini su ove godine bili članovi udruga iz Novog Travnika.

Sportske igre započele su polaganjem vijenaca na Trgu žrtava Domovinskog rata, a natjecanje i druženje kroz čitav dan nastavljeno je u novotravničkoj sportskoj dvorani.

Ovo je idealna prilika, kažu branitelji, za druženje, dodatno povezivanje, ali i da se vidi jesu li svi zdravi i na broju.

- Udruge dragovoljaca iz deset općina natječu se u četiri discipline - nogomet, odbojka, šah i stolni tenis. Sport naravno nije u prvom planu, bit svega je druženje i da razmijenimo informacije, mišljenja, da pomognemo jedni drugima - rekao je Drago Smoljo, predsjednik zajednice udruga Hrvatskog vijeća obrane HB ŽSB.

Boro Radeljić, član Udruga dragovoljaca HVO-a općine Novi Travnik, kazao je kako se u ovakvim prilikama uvijek sjeti branitelja koji više nisu tu.

- Ovo je prelijepo. Sjećanje na prijašnje dane, a uvijek se sjetimo i onih kojih nema. Za njih položimo vijence, kasnije se družimo i hvala svima koji ovo pomažu - rekao je Radeljić.

Stanko Čavara iz Busovače svake godine rado se odazove Sportskim igrama.

- Ovo je isključivo lijepo druženje. Malo sporta, malo da vidimo kako smo, da pomognemo kome treba i tako - rekao je Čavara.

Dnevnik.ba

21. rujan 2023 08:10