StoryEditor
KUP BiH

Novi skandal u bh. nogometu: Direktor FK Sarajevo prijetio sucu, govorio da "zna što mu rade žena, da zna da ima jedno dijete i da pripazi kako sudi"

Piše Desk  /  08.04.2024., 10:48h

Utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Borac, a disciplinska komisija oduzela je Sarajevu i tri boda u ligi

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je prije tjedan dana FK Sarajevo i čelnike tog kluba zbog prekida četvrtfinalni ogled Sarajeva i Borca u Kupu BiH.

Domaća momčad se naime, po naredbi sportskog direktora kluba Senijada Ibričića i trenera Simona Rožmana, u trenutku dok su gubili 1:2 povukla s terena nezadovoljna sudačkim odlukama.

Kazna FK Sarajevu od 22 tisuće KM zbog pirotehnike i loše organizacije susreta 

Utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Borac, a disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine oduzela je Sarajevu i tri boda u ligi te su kažnjeni s 22 tisuće maraka zbog korištenja pirotehnike i loše organizacije susreta.

Suspendirani su predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić (godinu dan) i Ibričić (sedam mjeseci) dok je uvjetnu kaznu od tri mjeseca dobio Rožman.

Nogometni savez BiH: Senijad Ibričić se glavnom sucu obratio riječima "Znam gdje radiš, znam što ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, pripazi kako sudiš" 

Nogometni savez BIH sad je, kako pišu Sportske novosti, objavio i službeni dokument u kojem je detaljno opisano što se točno dogodilo na utakmici: "Senijad Ibričić je prije početka uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igranog dana 13.3.2024. godine, oko 16 sati ušao u svlačionicu za službene osobe utakmice - suce i glavnom sucu utakmice se obratio riječima: ‘Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam što ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!‘, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službenu osobu utakmice", piše u odluci Disciplinske komisije FSBiH. 

Nagovarao igrače na prekid utakmice 

Iz Disciplinske komisije FS BiH, dodaju kako je "Ibričić je u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena ustao s klupe Sarajeva i s trenerom Rožman Simonom iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog stožera Sarajeva upućivao glasne povike ‘Idemo napolje!‘, pri tome nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijela momčad Sarajeva prihvatila i napustila teren za igru, zbog čega je predmetna utakmica prekinuta i nije nastavljena."

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 22:33