StoryEditor
evo kako izgleda proces

Novi hit kod nogometaša iz Engleske: Sve ih se više odlučuje na transplantaciju brade

Piše desk  /  20.11.2021., 09:20h
Jürgen Klopp, Diego Simeone, David Beckham samo su trojica od nekoliko nogometnih velikana koji su bili podvrgnuti transplantaciji kose, a u engleskom Premiershipu sve je prisutniji i trend transplantacije brade.

Kada je u pitanju estetska kirurgija, Wanye Rooney je definitivno bio "trendseter". Prije nekoliko godina bio je apsolutni pionir u smislu transplantacije kose, a operacija ga je koštala 17.300 eura.

Tada je na Instagramu napisao: "Oćelavio sam kad sam imao 25 ​​godina, pa zašto ne? Oduševljen sam rezultatom".

Nakon Rooneya i mnogi ostali su krenuli njegovim putem, a kako piše The Sun, novi trend u Premiershipu je transplantacija brade, za koju se sve više odlučuju poznati nogometaši.

Za operaciju je potrebno izdvojiti oko 4760 eura kako bi brada izgledala lijepo i gusto, ali cijeli proces je vrlo naporan i traje ukupno osam sati.

"Definitivno smo osjetili efekt Waynea Rooneyja u posljednjih nekoliko godina kada je u pitanju transplantacija kose. Ali, najnovija je pomama za transplatacijom brade. Uzimaju se pojedinačne molekule kose sa stražnje strane glave, a zatim se stave na lice. To je postao veliki trend. Svi imaju bradu. Igrači mi dolaze jer imaju rijetku bradu ili u nekim slučajevima imaju 'dječije' lice bez dlake. Većina igrača s kojima sam surađivao nikada nije imala dobru bradu", kazao je kirurg Matee Ullah, vlasnik klinika u Manchesteru i Londonu.

Transplantacija brade traje nešto duže od postupka presađivanja kose jer je na licu koža mekša, dok je na vrhu glave čvrsta, što olakšava pravljenje rupa i stavljanje kose.

"Nedavno sam imao transplataciju brade jednog igrača iz Premiershipa kojeg ne smijem imenovati. On igra za poznati londonski klub. Radio sam i s legendom engleskog nogometa, ali i on želi da ostane diskretan", kazao je Ullah.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:55