StoryEditor
transferi

Nova velika zarada se smiješi Dinamu: City iz Leipziga želi i Olma

Piše desk  /  17.08.2023., 08:17h

Dinamo je od transfera Joška Gvardiola u Manchester City zaradio 13.6 milijuna eura, a sada stiže vijest da bi još jedan posao između Građana i RB Leipziga do vrha mogao napuniti kasu zagrebačkih Modrih.

Nakon što su se crne vijesti pokazale točnim te obistilne prognoze da Kevina De Bruynea mjesecima neće biti na terenu, Građani su odlučili reagirati.

Njemački Sky izvještava da je City krenuo po Danija Olma, ali da RB Leipzig nimalo neće biti lagan zalogaj što se pokazalo i prilikom transfera Gvardiola.

Španjolac je odigrao maestralno njemački Superkup kada je Bayernu zabio tri gola te je tako dodatno sebi povećao vrijednost.

U ugovoru kojeg je nedavno produžio Olmo ima otkupnu klauzulu od 60 milijuna eura, ali je istu moguće aktivirati tek od ljeta 2024. godine.

To znači da u ovom prijelaznom roku cijenu može odrediti RB Leipzig, a prema nekim informacijama njemački klub je to već uradio. 

Nijemaci za bivšeg Dinamovca žele 80 milijuna eura što svakako pogoduje i hrvatskom prvaku jer bi u tom slučaju na Maksimir stigla zapanjujuća cifra. 

Kao što je poznato Dinamo ima pravo na 20% od razlike između novog transfera i Dinamove prodaje Olma RB Leipizigu koja je iznosila 30 milijuna. To znači da bi Modrim u ovom slučaju pripalo čak 10 milijuna eura. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 16:15