StoryEditor
španjolska

Nova pobjeda Real Madrida

Piše hina  /  11.09.2022., 17:21h

U susretu petog kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio Real Mallorcu sa 4-1 nakon što su gosti poveli u 35. minuti.

Aktualni europski i španjolski prvak ne posustaje. U sedmoj utakmici sezone upisali su i sedmu pobjedu, pri čemu petu u Primeri. Po jednu su ostvarili u europskom Superkupu, te Ligi prvaka.

Ovoga puta Real je slavio preokretom. Mallorca je povela u 35. minuti golom Vedata Muriqija na asistenciju Leea Kanga-Ina, no Real je u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio golom Federica Valverdea koji je sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora.

"Kraljevski klub" je u prvom poluvremenu imao 72 posto posjeda lopte, domaći igrači su uputili 15 udaraca, a gosti samo tri, međutim nakon prvog dijela rezultat je bio 1-1

Real je u ipak u 72. minuti uspio okrenuti rezultat, a strijelac za 2-1 bio je Vinicius Junior. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Rodrygo pogodivši u 89. minuti za 3-1, a konačnih 4-1 postavio je Antonio Rudiger u trećoj minuti nadoknade.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real od 59. minute umjesto Edena Hazarda.

Real vodi na ljestvici sa 15 bodova, dva više od Barcelone, dok Villarreal i Atletico Madrid imaju po 10 bodova.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:32