StoryEditor
1. hnl

Nova nada Dinama: Bišćan će dati priliku talentu iz Zrinjskog

Piše desk  /  15.04.2023., 09:15h

Dinamo u subotu u 19:10 na Maksimiru protiv Slavena igra susret 29. kola SuperSport HNL-a. Momčad Igora Bišćana prekinula je krizu prošlog vikenda u Kranjčevićevoj pobjedom protiv Lokomotive 2:1 i povećala prednost nad Hajdukom na devet bodova. Igor Bišćan najavio je utakmicu na press-konferenciji u Maksimiru.

Između ostalog, ustvrdio je kako je riječ o utakmici od velikog značaja. "Svaka utakmica do kraja prvenstva je jako važna, svaki bod bitan, a zna se koji je naš cilj. U tom kontekstu Slaven doživljavamo jako ozbiljno jer su čvrsti i organizirani, primaju malo golova i jako je teško igrati protiv njih. Trener Zekić je dobro posložio tu momčad za hrvatske standarde", rekao je Bišćan u uvodu.

Napomenuo je i da je Dinamova momčad bogatija za dva nova imena. Silni odlasci i ozljede desetkovali su Dinamo koji na svakoj utakmici ima nekoliko juniora na klupi, a novi trener Dinama je odlučio dati šansu još dvojici, piše Index.hr

Još dva juniora stigla u momčad

Pričajući o tankom kadru, Bišćan je rekao: "O tome se dosta pisalo i pričalo i to nije bilo uobičajeno prije u Dinamu i nije idealna situacija, bez obzira na bodovnu razliku koja nam daje neku sigurnost.

Ne volim kad se ekipa mora previše oslanjati na mlade igrače. Njih treba uvoditi postepeno, a ja se nadam da ćemo s ovim kadrom do kraja uspjeti izgurati i da će mladi igrači pozitivno reagirati na treninge i zahtjeve.

Ako ćemo gledati pozitivno, neki mladi igrači će dobiti šansu koju sasvim sigurno ne bi dobili u okolnostima prije. Uostalom, dobili su i u Kranjčevićevoj. Mali Topić se priključio momčadi večer prije utakmice s Lokomotivom, priključit ćemo još neke mlade igrače, a već smo dodali Živkovića i Šakotu.

Treba ih uvesti u momčad i dati im do znanja da će se na njih morati računati u teškim situacijama, ali tako se postaje igrač. Tko ima kvalitetu i tko to može podnijeti, napravit će iskorak u karijeri."

Živković je sin bivšeg kapetana Hrvatske

Jedno od dva nova imena je Moreno Živković. Daroviti stoper u svibnju će navršiti 19 godina, a već je punih 14 u Dinamu. U veljači je potpisao višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom. Izazove seniorskoga nogometa već je imao priliku nakratko osjetiti u Drugoj HNL zaigravši za Dinamo II kad ga je u prosincu 2020. godine, još kao 16-godišnjaka, u sastav ubacio trener Ivan Prelec.

Njegov otac je Boris Živković, koji je Vatrene u 18 navrata predvodio kao kapetan. "Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže na neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti", rekao je Živković nedavno.

Talent iz Zrinjskog koji je sljedeća velika stvar

Drugi mladi igrač kojem će Bišćan dati šansu je Matej Šakota (18). Riječ je o lijevom krilnom napadaču kojeg mnogi smatraju novim klupskim projektom, izrazito je brz i neugodan. Ove sezone je za juniore Dinama dao sedam golova u prvenstvu te jedan u Ligi prvaka protiv Milana. 

U Dinamo je došao iz Zrinjskog početkom ove godine. Tamo je bio jedan od najboljih igrača u kadetima i juniorima, a ima čak i osam nastupa za seniorsku momčad te jedan pogodak. S obzirom na jako tanku rotaciju na krilima, možda će čak i dobiti pokoju minutu ove sezone u HNL-u. 

17. travanj 2024 05:16