StoryEditor
1. hnl za žene

Nogometašice Hajduka u svojoj prvoj povijesnoj sezoni izborile Prvu ligu

Piše desk  /  29.05.2022., 21:08h

Igračice ŽNK Hajduk uspješno su izborile plasman u 1. Hrvatsku nogometnu ligu za žene. Kroz dvije utakmice razigravanja dva puta su uvjerljivo svladale Viktoriju iz Slavonskog Broda. U prvoj utakmici na Poljudu pobijedile su 8:2, dok su u uzvratu u Slavoniji bile bolje 3:0.

Podsjetimo, hajdučice su formirane prošle godine, kada je Hajduk fuzijom s nekadašnjim ŽNK Marjanom prvi put uspostavio žensku ekipu. Budući da je Marjan prošle sezone ispao iz 1. HNLŽ, hajdučice su prve utakmice pod slavnim imenom igrale u drugoj ligi.

Tijekom cijele sezone vodile su napetu borbu za vrh Skupine A sa ŽNK Goricom, ekipom koja im je nanijela jedini prvenstveni poraz. Hajdučicama je prije nekoliko tjedana u posljednjem kolu na Poljudu trebala pobjeda s dva gola razlike, što su uspjele ostvariti u 87. minuti susreta. 

Izabranice trenerice Tamare Benković su protiv Viktorije, koja je plasman u razigravanje ostvarila iz Skupine B, ostvarile uz puno manje napetosti. Sljedeće sezone Hajduk će tako prvi put imati žensku ekipu u najvišem rangu, a budući da se ondje već nalazi i ŽNK Dinamo, imat ćemo prilike gledati prvi povijesni ženski derbi.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:57