StoryEditor
spasio joj život

Nogometaš koji je majci donirao dio jetre uspješno se vratio na teren i postigao prvi gol

Piše desk  /  18.10.2022., 14:48h

Priča Roberta Perić-Komšića (23) obišla je svijet nakon što je donirao dio jetre kako bi majci spasio život

Napadač Cibalije Robert Perić-Komšić prošle sezone je u Drugoj HNL odigrao 17 utakmica i zabio dva gola. Nakon tog drugog, koji je postigao 5. ožujka protiv Jaruna, otišao je u Istanbul na operaciju jetre koju je donirao teško bolesnoj majci Ljiljani.

Perić-Komšić u međuvremenu se vratio na drugoligaške travnjake te je u utakmici 10. kola Prve NL u 80. minuti zabio za 1:1 u susretu njegove Cibalije i Dugopolja.

- U ovoj priči mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je onda proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna, pa je postupak propao. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva eliminirajuća faktora za donorstvo. Rizik je bio ogroman, a mami je vrijeme istjecalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana... U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene spakirao sam stvari i odletio za Istanbul - rekao je Perić-Komšić u razgovoru za Sportske novosti u kolovozu ove godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:48