StoryEditor
beograd

Nogometaš iz Novog Pazara debitirao za Srbiju, odbio je pjevati "Bože pravde": Javnost bijesna, traže od Piksija da ga otjera iz reprezentacije

Piše desk  /  06.06.2022., 08:46h

Nogometaši Srbije su sinoć u drugom kolu Lige nacija savladali Sloveniju rezultatom 4:1, a više od rezultata u susjednoj zemlji se priča o detalju s intoniranja himni prije susreta.

Naime, nogometaš koji je debitirao za Orlove Erhan Mašović nije pjevao himnu "Bože pravde", što je zasmetalo navijačima Srbije.

Mašovićev potez ih je dodatno naljutio jer je čak Japanac Katsuhito Kinoshi, jedan od trenera u stručnom stožeru izbornika Dragana Stojkovića Piksija, pjevao himnu Srbije.

Mašović je rođen u Novom Pazaru 1998. godine, a sa 15 godina je preselio u Beograd gdje je zaigrao za omladinske kategorije Čukaričkog. Kasnije je igrao za Club Brugge, Trenčin i Horsens, a sada nosi dres Bochuma.

Pojedini navijači su išli toliko daleko s uvredama na njegov račun da su izborniku Piksiju poručili da "tjera to đubre iz reprezentacije" ili da mu "pusti arapsku himnu da pjeva".

Ovo nije prvi put da nogometaš Srbije ne želi pjevati himnu. Mašovićev sugrađanin Adem Ljajić također nije želio pjevati "Bože pravde" zbog čega ga je prije desetak godina tadašnji izbornik Siniša Mihajlović izbacio iz reprezentacije.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:49