StoryEditor
veliko srce

Nogometaš Cibalije spasio majci život pa postao svjetska priča: ‘Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio‘

Piše hina  /  04.08.2022., 13:54h

Robert Perić-Komšić, 23-godišnji nogometaš hrvatskog drugoligaša Cibalije iz Vinkovaca, u četvrtak je postao vijest u svjetskim medijima od Španjolske do Argentine nakon što se saznalo da je dajući jetru bolesnoj majci bio spreman završiti nogometnu karijeru.

Njegova majka Ljiljana je u proteklih 13 godina imala tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora, a onda je Robert u ožujku spakirao stvari i krenuo u Istanbul na operaciju kako bi joj se transplatirala njegova jetra.

Neposredno prije odlaska u Tursku zabio je gol Jarunu, što mu je mogla biti posljednja utakmica u karijeri.

“U tom trenutku nisam uopće razmišljao hoću li ikad više zaigrati nogomet. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo je bilo sporedno”, rekao je lokalnom portalu Vinkulja.

“Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana…”, dodao je.

Nekoliko dana prije 23. rođendana odstranili su mu 70 posto jetre u istanbulskoj klinici.

No četiri mjeseca poslije tog kompliciranog zahvata Robert se vratio na trening Cibalije. Trenutno je pošteđen izravnih sučeljavanja, ali uskoro neće biti razloga za poštedu.

“Bogu hvala, sve je prošlo OK, i operacija i oporavak. Oboje smo dobro, ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život”, izjavio je.

Argentinske sportska televizija TyC Sports na svom portalu ističe: “Premda u nogometu često gledamo rivalstvo koje nas dijeli, u toliko brojnih drugih slučajeva možemo vidjeti kako protagonisti ovog prekrasnog sporta imaju veliko srce”.

Priču su objavile i španjolske sportske novine AS te meksički Record.

“Bježim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi vjerujem učinio svatko onaj tko je odrastao u funkcionalnoj obitelji”, rekao je Robert.

“Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio”, zaključio je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:43