31.05.2021., stadion Ljudski vrt, Maribor, Slovenija - UEFA Europsko U21 prvenstvo, cetvrtfinale, Spanjolska - Hrvatska. Mario Vuskovic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELLSANJIN STRUKIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
transferi

Njemački velikan prodaje mladog Hrvata u engleski Premiership tek što ga je otkupio?

Piše desk  /  14.07.2022., 20:39h

Prije dva tjedna njemački je Sky Sports izvijestio da su interes za Vuškovića iskazali Wolverhampton i tri neimenovana bundesligaša, a sada se u utrku uključio još jedan klub iz engleske Premier lige

Mario Vušković (20) mogao bi napustiti HSV nakon samo jedne sezone. Podsjetimo, bivši stoper Hajduka početkom ovog mjeseca i službeno je otkupljen za tri milijuna eura te je postao igrač njemačkog drugoligaša. Dodajmo i da je HSV prošle sezone Hajduku za posudbu platio 1.2 milijuna, ali i da se već sad sprema na višestruku zaradu.

Prije dva tjedna njemački je Sky Sports izvijestio da su interes za Vuškovića iskazali Wolverhampton i tri neimenovana bundesligaša, a sada se u utrku uključio još jedan klub iz engleske Premier lige, Brentford, tvrde njemački mediji, uključujući i lokalni Hamburger Morgenpost.

Brentfordov interes čini se najozbiljnijim, obratili su se HSV-u oko mogućeg transfera, a dobili su jednak odgovor kao i svi prije - da pregovori mogu započeti početnom ponudom od 10 milijuna eura. U Brentfordu trenutno razmišljaju o tome.

HSV bi najradije zadržao Vuškovića, ali možda neće moći

Njemački mediji također pišu da bi HSV najradije zadržao Vuškovića jer ga smatraju ključnim igračem u momčadi, a i da će mu cijena s vremenom samo rasti. Vušković također neće forsirati transfer, ali HSV nije u idealnoj financijskoj situaciji.

Treba mu novac za renoviranje stadiona, kao i za kupovine igrača. Dođe li prava ponuda, HSV je Vuškovića spreman prodati, a Nijemci vjeruju da je veća šansa da takva ponuda dođe iz Engleske nego iz Njemačke, što je i očekivano.

Vušković je prošle sezone za HSV skupio 29 nastupa u službenim utakmicama i postigao jedan pogodak. Isprva nije bio standardan, ali nakon perioda prilagodbe se nametnuo i izborio mjesto u početnoj postavi.

Hajduku postotak

Ako HSV proda Vuškovića, od tog transfera nešto će zaraditi i Hajduk, klub u kojem je započeo karijeru. Splićani su u ugovor o transferu Vuškovića u HSV ugradili i klauzulu prema kojoj Hajduku pripada postotak od sljedeće prodaje igrača.

U praksi taj postotak iznosi između 15 i 20 posto od razlike od prvog transfera. Ako HSV za Vuškovića dobije deset milijuna eura, a Hajduku ga je platio tri milijuna, Hajduku bi pripalo između milijun i milijun i pol eura.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:39