StoryEditor
hrvatski bek

Njemački i europski mediji hvale Stanišića: "Maestralna partija Hrvata, Mbappea je pretvorio u luzera"

Piše desk  /  09.03.2023., 11:17h

Josip Stanišić (22), desni bočni Bayerna i prva zamjena Josipu Juranoviću u reprezentaciji Hrvatske, oduševio je na uzvratu osmine finala Lige prvaka. Bayern je na svom terenu pobijedio PSG 2:0 i tako s ukupnih 3:0 prošao u četvrtfinale. Premda je desni ili lijevi bek, Stanišić je u tek sedmom nastupu za Bayern ove sezone u prvoj momčadi briljirao kao formalni stoper i to protiv možda najboljeg napadača na svijetu.

Njemački mediji nisu oduševljeni samo Stanišićevom predstavom protiv Mbappea, kojeg je sjajno čuvao, nego i protiv jednog od najvećih ikad, Lionela Messija. Stanišića su nakon utakmice nahvalili trener Julian Nagelsmann i sportski direktor Braco Salihamidžić, a njemački mediji ističu ga kao jednog od junaka velikog trijumfa. Bild, najčitaniji ne samo njemački nego i europski list, dao mu je ocjenu 2, kao i svi ostali njemački mediji.

Njemački mediji obasuli su ga superlativima i dvojkama

U Njemačkoj, gdje je 5 najgora, a 1 najbolja ocjena za perfektnu partiju, to znači da je Stanišić odigrao gotovo savršeno, i to protiv Mbappea i Messija. Goal je Stanišiću također dao dvojku uz obrazloženje: "Bilo mu je teško protiv jednog od najboljih napada. Mbappe ga je neumorno i neprestano napadao i pokušavao probiti. Međutim Stanišić mu to nijednom nije dopustio. Odigrao je maestralno i dokazao da je sve bolji i bolji."

"Stanišić je Mbappea pretvorio u luzera"

Isti izvor Mbappea je proglasio "luzerom utakmice" i objasnio: "Mbappe nije imao nijednu šansu. Nestao je na PSG-ovoj utakmici sezone. Točnije, njegov čuvar Stanišić ga je potpuno isključio." Focus je Stanišića ocijenio također dvojkom, a opisno je dodao: "Majstorska partija Hrvata. Protiv Mbappea je igrao točno onako kako Nagelsmann od njega traži: mirno, pametno, samouvjereno. Osim što je eliminirao Mbappea, moramo istaknuti i da je u 37. minuti pobijedio Messija u izravnom duelu."

Tageszieitung piše: "Stanišić je bio sjajan u najvećoj utakmici karijere. Bayern se uvijek mogao pouzdati u mladog braniča. Miran u obrani i siguran s loptom prema naprijed pružio je veliku partiju protiv Mbappea i Messija, igrača najviše klase." Ran također hvali hrvatskog braniča njemačkog velikana:

"On je sve što treba Bayernu"

"Protiv PSG-a je igrao točno onako kako ga je Nagelsmann opisao; pouzdan branič koji malo griješi. Osim toga, stalno je tražio loptu i pokušavao se probiti s njom. Nakon dobrog prvog dijela u drugom je bio još bolji." Sky je jedini Stanišiću dao jednu ocjenu niže, ali uz trojku napominje: "Uz Upamecanovu pomoć izbacio je Mbappea iz igre."

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 14:01