StoryEditor
euro za rukometaše

Njemačka se povlači s Europskog prvenstva?

Piše desk  /  19.01.2022., 22:59h
Njemačka i Španjolska trebale bi igrati u drugom krugu rukometnog Eura u četvrtak od 19 sati, no taj je meč upitan, piše Deutschlandfunk Sport.

Nijemci razmatraju povlačenje s turnira zbog teške situacije s koronavirusom. U zadnjih tjedan dana Njemačka je imala 12 ljudi pozitivnih na koronavirus, više od Hrvatske koja je na brojci od devet zaraženih. Njemački izbornik Alfred Gislason svaki dan zove nove igrače iz Bundeslige, no gazda saveza Uwe Schwenker govori da to nema smisla.

"Toga smo se najviše bojali, ali moramo se nositi s time" rekao je Schwenker. Savez i vodstvo Bundeslige dogovorili su sastanak na kojem će raspraviti hoće li se reprezentacija povući s natjecanja. Izbornik Gislason kaže: "Pazili smo cijelu godinu, misterij je kako je virus došao do nas", pita se Gislason koji je igračima dao na izbor žele li nastupiti. Njemačka je u skupini sa Španjolskom, Rusijom, Norveškom, Švedskom i Poljskom. Nijemci sada čekaju rezultate testova koji bi trebali doći nedugo pred početak utakmice. Ostali su na 13 igrača, od čega šest od prvotno pozvanih igrača.

Dnevnik.ba

25. svibanj 2022 00:49