StoryEditor
Dietmar Hamann

Njemačka legenda: "Sramota je što Bayern na zimu želi napraviti sa Stanišićem"

Piše desk  /  03.11.2023., 12:28h

Bayern je u drugom kolu njemačkog Kupa senzacionalno ispao od trećeligaša Saarbrückena (1:2). Thomas Müller doveo je Bavarce u vodstvo, ali je domaćin okrenuo golovima Patricka Sontheimera i Marcela Gausa, koji je zabio u 96. minuti. Trener Bayerna Thomas Tuchel u tom je debaklu ostao i bez Matthijsa de Ligta. Nizozemski stoper ozlijedio je koljeno te će izbivati najmanje šest tjedana.

Bayernu je to otežalo ionako problematičnu situaciju u obrani jer otprije zbog ozljeda nema Dayota Upamecana, Tareka Buchmanna, Noussaira Mazraouija, pa ni Joshue Kimmicha, koji pokriva pozicije središnjeg veznjaka i desnog bočnog. U takvoj situaciji spominje se povratak Jeromea Boatenga, koji je s 35 godina daleko od najboljih dana, ali bi mogao pomoći s obzirom na to da, kao slobodan igrač, ionako trenira u klubu.

Hamann: Da je Stanišić u Bayernu, situacija bi bila drugačija

Spominje se i povratak hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića, kojega je Bayern ljetos posudio Bayer Leverkusenu. Skyev insajder Florian Plettenberg objavio je kako Bayern želi Stanišića, stopera i desnog bočnog, vratiti na zimu, ali to nije moguće jer u ugovoru stoji da ostaje do ljeta. To je potvrdio i sportski direktor Bayera Simon Rolfes.

O obrambenim problemima i Stanišiću govorio je stručni komentator Skya Dietmar Hamann (50), koji je tijekom karijere nastupao za Bayern, Newcastle, Liverpool i Manchester City. Kao središnji vezni ima i 59 nastupa za njemačku reprezentaciju te pet pogodaka.

"Bilo bi dobro da Upamecano može igrati. Ali onda se vraćamo na Stanišića, kojeg su poslali u Bayer sredinom kolovoza. On je došao iz Bayernovih mlađih uzrasta i ovdje postao reprezentativac. Uopće nije htio otići. Da je sad u Bayernu, situacija bi bila drugačija. On je poput dvojice igrača - može igrati na boku, u sredini i u vezi. Sramota je za klub što ga na zimu želi vratiti", rekao je Hamann.

Stanišića iznenadilo što ga je Bayern poslao u Bayer

Stanišić je na seniorskoj razini nastupao samo za Bayern i Bayer. U minhenskom klubu ima 41 nastup, jedan pogodak i jednu asistenciju. S njim je osvojio pet trofeja, a ugovor mu vrijedi do 2026. godine. Također, Stanišić ima 14 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Stanišić je po dolasku u Bayer bio priznao kako ga je iznenadilo što ga je Bayern posudio. "Bilo je puno naprijed-natrag. Nikada nisam znao ostaje li Benji (Benjamin Pavard, koji je otišao u Inter, op. a.) ili odlazi, a što je sa mnom? Ostao sam malo visjeti", opisao je Stanišić tadašnju neizvjesnost oko svog statusa u Bayernu s kojim je u prethodne dvije sezone osvajao naslov prvaka Njemačke.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
02. svibanj 2024 01:04