StoryEditor
nenad bjelica:

"Nisam zadovoljan suđenjem, na telefonu sam po dva sata s Brunom Marićem. Puknuo sam..."

Piše desk  /  26.06.2022., 09:47h

- Pet kola prije kraja prošlog prvenstva imali smo bod ispred Hajduka. Oni su imali nemoguće ozračje i pun stadion, a nama su zviždali. Ne znam što moramo više napraviti. U odnosu na ono što smo napravili zadnje dvije godine, očekivao sam više.

Nenad Bjelica gostovao je u emisiji Sport nedjeljom (SPTV), urednika i voditelja Ante Breke. Trener Osijeka treće je mjesto u prošloj sezoni ocijenio realnim, pričao je o svim aktualnostima hrvatskog nogometa, ali i špekulacijama oko odlaska iz Osijeka.

- Nisam bio blizu odlaska. Puno se pisalo o tome. Ne želim komentirati poluinformacije - počeo je Bjelica.

Je li lani, nekoliko kola prije kraja, potenciranjem priče o problemima u klubu zapravo odmogao Osijeku u borbi za naslov?

- O problemima kluba pričam mjesecima. Momčad koja se bori za naslov, a ima takve probleme, ne može biti prvak. Svaki klub treba logistiku, a svi u projektu moraju biti identificirani s tim ciljem. To nisam osjetio kod svih ljudi. Požalio sam se na logistiku koja nije na razini kluba koji se bori za prvaka, o tome sam pričao i u 12. mjesecu prošle godine. Mi taj problem imamo od prvoga dana. Nadam se da ćemo taj segment poboljšati, samo tako ćemo do kraja biti konkurentni.

Komentirao je i kritike oko kluba.

- Pet kola prije kraja prošlog prvenstva imali smo bod ispred Hajduka. Oni su imali nemoguće ozračje i pun stadion, a nama su zviždali. Ne znam što moramo više napraviti. U odnosu na ono što smo napravili zadnje dvije godine, očekivao sam više - istaknuo je Bjelica i ponudio usporedbu:

- Hajduk se digao uz dobro ozračje na tribinama, poboljšane odnose s HNS-om i sucima, reprezentaciju koja igra u Splitu. Pa svi ih gledaju s puno respekta. Zar Bruno Marić nije rekao da je sucima problem pogriješiti protiv Hajduka... Gdje je Osijek u toj priči, nigdje ga nema. Prije nekoliko dana igrač jednog konkurentskog kluba koji se isto borio za naslov kazao mi je: 'Vama sude kao Zadru..' Drugi je kazao: 'Kako su vam sudili u našoj utakmici, bilo me sramota...' Sve oko nas, medija, suđenja, saveza, ne zadovoljava me. Ja sam ambiciozan i neću se pomiriti s onima koji kažu da je drugo mjesto dobro. Onda ja tu ne trebam biti.

Činjenica što ste ostali sugerira da ste izbalansirali neke stvari u odnosima s ljudima u klubu?

- Nadam se. Nisam ja htio izvući bolji ugovor, zanima me dobrobit Osijeka jer sam dijete tog kluba, igrač, navijač, trener, sportski direktor... Ne mogu podnijeti što svi ne dijelimo istu emociju s mojim igračima i najbližim suradnicima. Vjerujem da ćemo se ojačati u tom dijelu. Drugačije ne ide. Momčad je bila umorna, a ja sam umalo izgorio, jedva sam čekao da trening završi, skraćivao sam vježbe jer se, od umora, nisam mogao nositi s problemima koji nisu bili moja zadaća. Na telefonu sam po dva sata s Brunom Marićem, pa je li to moj posao!? Kao što to nije ni zvati predsjednika saveza Kustića. Nisam robot. Normalno da sam puknuo. Imam ugovor još godinu dana, no svi moramo pokušati napraviti novi iskorak.

Uostalom, klub je prije koju godinu bio pred gašenjem?

- Već godinama se priča o Barišićevom pogotku protiv Dragovoljca koji je osigurao ostanak Osijeku. Ove godine taj isti Dragovoljac pobijedimo četiri puta, a oni kažu: 'Pa samo 1:0, 2:1...' Osijek nije pobijedio Dragovoljca 20 godina. Stalno je kod nas nešto negativno. Nakon pet kola smo bili prvi i tada sam razgovarao s navijačima koji su bili nezadovoljni našom igrom. Je li to mentalni sklop u našem gradu. U takvoj klimi teško je raditi. Pričalo se o 'bljutavoj igri' nakon naše jedne pobjede. Pa Osijek ima samo jednu titulu. Igrači kod nas imaju veliku premiju za osvajanje naslova, a kada u Dinamu kažem kolika je premija, oni se smiju. Jer, njima se to podrazumijeva s budžetom od 63 milijuna, u usporedbi s Osijekovih 18, Hajdukovih 17-18 ili Rijekinih 14 milijuna eura... To su velike razlike - istaknuo je Bjelica.

>>> Cijelu emisiju Sport nedjeljom s Nenadom Bjelicom možete pogledati od 13:30 sati OVDJE

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:09