StoryEditor
bišćanov nasljednik

Niko Kranjčar bi mogao preuzeti mladu reprezentaciju Hrvatske

Piše desk  /  08.04.2023., 13:08h

Budući da je Igor Bišćan zbog novog angažmana u Dinamu napustio mjesto izbornika hrvatske nogometne U-21 reprezentacije, HNS se bacio u potragu za novim izbornikom koji će u lipnju voditi ‘mlade vatrene‘ na Europsko U-21 prvenstvo.

Iako su iz krugova bliskih reprezentaciji prvotno izašle informacije da će Ivica Olić napustiti poziciju pomoćnika Zlatka Dalića u seniorskoj reprezentaciji kako bi naslijedio Bišćana, Olić navodno nema interes napustiti Dalićev stožer. Stoga se u ovom trenutku kandidatura, prema onome što Večernji doznaje iz izvora bliskih HNS-u, suzila na dva potencijalna izbora, a to su također bivši reprezentativci, Jerko Leko i Niko Kranjčar.

Leko trenutno radi kao trener hrvatskog drugoligaša Jaruna, a poznaje dosta trenutnih U-21 reprezentativaca (Šimić, Soldo, Kačavenda...) budući da je s njima radio u Lokomotivi. I Kranjčar je pogodan za ovu poziciju, budući da u posljednje vrijeme sve češće radi s mladim igračima kao pomoćnik Josipa Šimunića u U-19 reprezentaciji, a ima se želju upustiti i u samostalne trenerske vode.

Podsjetimo, Euro U-21 igra se u Rumunjskoj i Gruziji od 21. lipnja do 8. srpnja. Hrvatska se nalazi u skupini B sa Španjolskom, Rumunjskom i Ukrajinom. Polufinale nam donosi plasman na Olimpijske igre u Parizu. 

Dnevnik.ba

23. veljača 2024 02:28