StoryEditor
Engleski wunderkind

Nijemci tvrde da je Real zamjenu za Modrića našao u Bundesligi: "Savršeno se uklapa u viziju"

Piše desk  /  29.03.2022., 07:47h
Ono što se sigurno zna jest da predsjednik Reala Florentino Perez "punom parom" traži igrača koji bi trebao zamijeniti kapetana vatrenih i biti ikona kraljevskog kluba narednih pet ili deset godina...

Zamjena za Luku Modriću u madridskom Realu traži se "punom parom" jer koliko god kapetan vatrenih igrao odlično, vrijeme nitko ne može pobijediti i ako ne prije, od ljeta 2023. će kraljevi morati pronaći nogometaša koji će narednih godina nositi trofejni klub na svojim leđima, kao što je to hrvatski maestro činio sad već gotovo deset godina.

Iako Englezi tvrde da je James Maddison iz Leicester Cityja taj koji će zamijeniti Luku, njemački Bild barata nešto konkretnijim informacijama, prenosi Vecernji.hr.

Naime, istina jest da bi Englez trebao stići na Modrićevo mjesto, samo ne 25-godišnji Maddison već 18-godišnji Jude Bellingham, nogometaš Borussije iz Dortmunda.

Taj mladić savršeno se uklapa u novu viziju Reala, koji na krilima Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda žele godinama dominirati europskim i svjetskim nogometom. Zato se ne žure po Borussijinog dragulja.

Modrić od ljeta 2023. više neće imati šanse igrati u prvih 11 Reala, piše Bild, i plan je tek tad dovesti Bellinghama. Mbappe je već gotova priča, Haaland bi trebao biti ovog ljeta i nakon godinu dana stiže mladi Englez. Straha da će ga netko drugi kupiti nema jer ugovor mu traje do 2025. i teško da će si ga itko moći priuštiti ranije. Ako si i priušti, bit će to papreni iznos pa će se u Realu lako okrenuti nekom drugom.

Svakako, sve ove glasine nisu nimalo ugodne Modriću koji s Realom ide po novu titulu prvaka Španjolske, ali i po još jedan trofej Lige prvaka. Pritom igra maestralno, u zavidnoj je formi i osim Karima Benzeme i Thibauta Courtoisa, teško je izdvojiti tko je na tako visokoj razini, ali i toliko konstantan kroz cijelu sezonu.

Nažalost, to sve nekako nema veze, više se pozornosti pridaje onim manje pozitivnim stavkama, kao nedavno Mundo Deportivo, kojem je besmisleno da Modrić igra za reprezentaciju u prijateljskim utakmicama.

- Odigrao je gotovo sve utakmice od početka 2022., kako za Real tako i za nacionalnu momčad. Približava se kraj sezone i da je on jedva imao prilike zastati. Još više čudi što ga je Hrvatska, koja se već kvalificirala na Svjetsko prvenstvo, koristila u prvih 11 prijateljske utakmice protiv Slovenije.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 19:16