StoryEditor
europa liga

Nijemci očarani partijom Juranovića protiv Ajaxa: "Nevjerojatno pojačanje, igra kao da je godinama tu"

Piše desk  /  24.02.2023., 10:00h

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović bio je jedan od junaka povijesne pobjede Union Berlina. Slavljem protiv nizozemskog Ajaxa s 3:1, njemački klub je izborio osminu finala Europa lige. Povijesni je to uspjeh za klub koji je dosad imao tek dva "prava" europska nastupa.

U sezoni 2001./2002. igrao je Kup UEFA-e, a ispao je od bugarskog Litexa. Prošle sezone uspio se plasirati u skupine Konferencijske lige, ali je ispao u skupini. Tako mu je pobjeda protiv Ajaxa prva pobjeda u nokaut fazi (nakon odigrane grupe) nekog europskog natjecanja u povijesti. Juranović je u povijesnom ostvarenju odigrao utakmicu koja će se dugo pamtiti.

Daleko najbolji igrač utakmice

S ocjenom 9.1 po Sofascoreu, Juranović je prema Sofascoreu bio daleko najbolji pojedinac na terenu. Za usporedbu, idući najbolji igrač bio je srpski kapetan Ajaxa Dušan Tadić s ocjenom 7.4, dok je najbolji igrač Uniona nakon Juranovića stoper Robin Knoche s ocjenom 7.1.

Osim sjajne igre u završnici, odnosno gola i asistencije, Juranović je briljirao i u nekim drugim kategorijama. Uspješno je odradio sve duele u koje je ušao, oduzeo je najviše lopti na utakmici i imao je najviše točnih centaršuteva kod njemačke momčadi. 

Zadnji put kad je po brojkama Juranović odigrao sličnu utakmicu bilo je početkom sezone. Tada je još nosio dres Celtica, a u slavlju protiv Dundee Uniteda od čak 9:0 je zabio gol. Ipak, i tad je imao za cijeli bod nižu ocjenu prema SofaScoreu (8.1).

Navijači očarani Hrvatom

Njegova izvedba nije prošla nezapaženo kod fanova berlinskog kluba. Nazivaju ga nevjerojatnim pojačanjem, a jedan od najčešćih komentara je onaj koji se iščuđava tome da je u klubu tek malo više od mjesec dana jer na terenu izgleda kao da tu igra godinama.

Nisu Nijemci jedini koji su se osvrnuli na Juranovićevu igru. Više škotskih navijača izrazilo je divljenje hrvatskom reprezentativcu, a neki smatraju kako ga je slavni škotski klub prelako pustio da ode i smatraju da nisu ni svjesni kakvog su igrača izgubili.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:17