StoryEditor
Adeshina Abdul Fatai

Nigerijac potpisao za Radnik, pa osam dana poslije ‘pobjegao‘ u GOŠK

Piše desk  /  23.07.2022., 18:54h

Adeshina Abdul Fatai u prošloj polusezoni nosio je dres sarajevskog Željezničara, ali je trener Edis Mulalić odlučio da Nigerijac neće ostati na Grbavici u novoj sezoni.

Nakon što je napustio Plave 15. srpnja pojavila se informacija da je Fatai potpisao za bijeljinski Radnik. Nigerijac se slikao u dresu Radnika u klupskim prostorijama, a najavljeno je kako je potpisao dvogodišnji ugovor, prenosi Faktor.

image

Adeshina Abdul Fatai

FK RADNIK -

I tu ne bi bilo ništa čudno da danas iz Gabele nije stigla vijest da je Adeshina Abdul Fatai novi igrač GOŠK-a. Samo osam dana nakon što je predstavljen u Bijeljini, nigerijski napadač je došao u Gabelu. Nije poznato je li Fatai napustio Radnik zbog loše financijske situacije ili je u pitanju nešto drugo.

- Napadač iz Nigerije Adeshina Abdul Fatai novi je član NK GOŠK. Fatai je jutros odradio prvi trening s našim timom te ozvaničio suradnju. Ovaj 23-godišnjak je u našoj zemlji prošle sezone nosio dres FK Željezničar, a nastupao je prethodno za rumunjsku Astru.

Uvjereni smo da će svojim igračkim i ljudskim vrijednostima biti pojačanje za naš kolektiv. Adeshina, dobro nam došao - priopćili su iz GOŠK-a.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:17