StoryEditor

Ni ovaj Super Bowl nije mogao bez Hrvata, navijači Hajduka su posebno ponosni

Piše desk  /  12.02.2024., 09:53h

U Americi je održan 58. Super Bowl koji je za njih najveći sportski događaj godine. No, ni on naravno nije moga proći bez Hrvata u glavnoj ulozi. Možda smo mali narod, ali smo dobro raspoređeni.

Naime, sve navijače i simpatizere splitskog Hajduka prvo je oduševio popularni redatelj hrvatskih korijena Pete Radovich koji je na teren izašao u majici Mate Miše Kovača. 

"Ja ne mogu drugo! Ništa bez Miše pa niti Super Bowl", napisao je Pete  na X-u u opis fotografije na kojoj stoji na centru nogometnog igrališta nakon završetka utakmice u popularnoj majici. 

Inače, on je kreativni direktor sporta za CBS, jednu od najvećih TV kuća u SAD-u, a za svoj rad nagrađen je s čak 41 nagradom "Emmy" u 17 različitih kategorija. 

Iako od rođenja živi u New Yorku, jedan od najnagrađivanijih svjetskih TV producenata cijeli je život vezan za Zadar, a hrvatski jezik priča tečno. Otac mu je Šibenčanin, a svake godine ljetuje na hrvatkoj obali. 

Svojim potezom, odnosno majicom oduševio je navijače Hajduka koji su mu ostavili nebrojene komentare. "Brate, ne znam što si planirao, ali od 25. svibnja uzmi slobodno za proslavu", jeda je od komentara. 

"Ja sam Hrvat, američki Hrvat, ali ipak Hrvat. Ne smatram sebe Amerikancem, već Njujorčaninom. Za mene postoje samo dva grada na svijetu, New York i Zadar", rekao je Pete jednom prilikom. 

Glavni sudac velikog spektakla bio je iskusni 62-godišnjak hrvatskog porijekla Bill Vinovich. Amerikanac hrvatskog porijekla smatra se jednim od najboljih sudaca u NFL-u.  

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 17:26