StoryEditor
josip juranović

Nezamjenjivi bek Hrvatske nije siguran hoće li ići na SP

Piše desk  /  19.10.2022., 17:12h

Josip Juranović posljednje dvije godine je praktično nezamjenjiv na poziciji desnog bočnog u reprezentaciji Hrvatske, za koju je odigrao 21 utakmicu. Od ljeta prošle godine i dolaska u Celtic ključni je igrač i škotskog velikana, za koji je nastupio 46 puta, postigao šest golova i namjestio tri.

Juranović je u navedenom razdoblju igrao tako da mu je Transfermarkt gotovo utrostručio procjenu vrijednosti, s 2.5 milijuna eura u ljeto prošle godine do sedam milijuna eura danas. Ipak, Juranović nije nastupio na tri od četiri posljednje utakmice Celtica. Umjesto njega desni bočni bio je Anthony Ralston i igrao je sjajno. 

Međutim, očekuje se da se Juranović vrati u prvu momčad za večerašnju utakmicu četvrtfinala Liga kupa kod Motherwella, zato što je bio na konferenciji za medije pred meč. Juranović je istaknuo zašto sada mora igrati:

"Ako igraš loše u klubu ili ne igraš uopće, onda te izbornik neće zvati. Trenutno ne razmišljam o SP-u, koji je blizu, ali trebam se koncentrirati na održavanje forme u klubu i igranje za njega jer jedino tako mogu izboriti mjesto u nacionalnoj momčadi. Nitko nije siguran za mjesto u reprezentaciji, osim Luke Modrića."

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 09:26