StoryEditor
optužbe za prijevaru

Neymaru prijeti petogodišnja zatvorska kazna

Piše hina  /  13.10.2022., 20:37h

Brazilskoj nogometnoj zvijezdi Neymaru prijeti pet godina zatvora zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Brazilskom napadaču sljedeći će se tjedan suditi zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegova transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Uz Neymara, optuženici na suđenju, koje počinje u ponedjeljak u Barceloni, su njegovi roditelji, dva kluba, bivši predsjednici Barce Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell te bivši predsjednik Santosa Odilio Rodrigues.

Slučaj proizlazi iz tužbe brazilske tvrtke DIS koja je posjedovala 40% prava na Neymara dok je bio u Santosu. Tvrdi se da je igračeva prodaja Barceloni bila znatno ispod njegove stvarne tržišne vrijednosti.

"Neymarova prava nisu prodana najboljem ponuditelju. Bilo je klubova koji su ponudili do 60 milijuna eura," rekao je DIS-ov odvjetnik Paulo Nasser na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u Barceloni.

Barcelona je objavila kako je transfer iznosio 57.1 milijun eura, od čega je 40 milijuna plaćeno Neymarovoj obitelji. DIS-u je pripalo 40 posto udjela od preostalih 17.1 milijun koliko je plaćeno Santosu.

DIS za sve njih traži zatvorske kazne do šest godina zatvora i novčane kazne do 195 milijuna eura. Za brazilskog majsora traži se petogodišnja zatvorska kazna.

Dnevnik.ba

17. srpanj 2024 12:13