StoryEditor
sp u kataru

Nevjerojatni Oršić je najefikasniji hrvatski igrač ikad na velikim natjecanjima

Piše desk  /  10.12.2022., 14:28h

Igrala se 114. minuta utakmice Hrvatske i Brazila kada je u igru umjesto Marcela Brozovića ušao Mislav Oršić. Tri minute kasnije primio je loptu od Nikole Vlašića u tranziciji, povukao ju je dvadesetak metara i pričekao da mu se Bruno Petković otvori na povratnoj lopti. Ostalo je povijest.

Poznato je da je Dinamov napadač čovjek za velike utakmice. Zabio je hat-trickove Atalanti i Tottenhamu, a u Europi je trpao i Milanu, Chelseaju, Sevilli, West Hamu i drugim velikanima. U reprezentaciji je u drugom planu jer ispred njega igra najpouzdaniji ofenzivac Ivan Perišić, ali Oršićeve brojke na velikim natjecanjima su nevjerojatne, prenosi Index.

U 88 minuta ima gol i tri asistencije

Naime, Oršić je na prošlom Europskom prvenstvu i trenutnom Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku odigrao samo 88 minuta. Ipak, i to mu je bilo dovoljno za fantastičan učinak. Postigao je jedan gol i triput je asistirao suigračima.

Njegova serija počela je u osmini finala Eura protiv Španjolske. Prvi put na turniru je ušao u igru u 67. minuti pri rezultatu 2:1 za Španjolce, a uskoro je bilo i 3:1. Oršić je u 85. minuti zabio za 3:2, a u posljednjoj minuti je asistirao Mariju Pašaliću za 3:3.

Na ovom Svjetskom prvenstvu odigrao je jednu minutu protiv Maroka i četiri protiv Kanade. Ipak, i one su mu bile dovoljne da asistira Lovri Majeru za četvrti hrvatski pogodak. Protiv Belgije nije ulazio u igru, protiv Japana je dobio 15 minuta, a u jučerašnjih šest je upisao još jednu asistenciju.

Takva statistika ga ne čini samo najefikasnijim hrvatskim igračem na velikim turnirima u povijesti nego i velikom anomalijom. Na posljednjih nekoliko velikih reprezentativnih turnira ne postoji nijedan igrač kojem je za četiri direktna sudjelovanja u golu trebalo tako malo vremena.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:43