StoryEditor
tenis

Nevjerojatna kazna za sramotan potez protiv Borne Ćorića: Francuzu oduzeli cijelu ovogodišnju zaradu!

Piše desk  /  22.05.2023., 22:21h

Hugo Gaston, trenutačno 108. igrač svijeta, morat će za svoj nesportski potez platiti drakonsku kaznu od 133.000 eura, što je jednako cijelom iznosu koji je ove godine zaradio na ATP Touru.

Skupa pogreška, koju 22-godišnjak vjerojatno neće tako brzo ponoviti, dogodila se u dvoboju s Bornom Ćorićem u 1. kolu Masters 1000 turnira u Madridu. Ćorić je taj meč dobio sa 6:3, 6:3, a Gaston je, suočen sa set-loptom kod 3:5 u prvom setu, iz džepa bacio lopticu na teren dok se Zagrepčanin spremao opaliti smeš. Za pretpostaviti je da je htio izazvati ponavljanje poena, što je bio očajnički i krajnje nesportski potez, prenose Sportske novosti.

L‘Équipe je to nazvao "anti-igrom" te otkrio da je kazna velika zato što je Gaston već prošle godine bio upozoren za slično flagrantno kršenje fair-playa, odnosno pravilnika ATP Toura. Premda njegov trener i bivši tenisač Younes El Aynaoui nije htio otkriti visinu kazne, pišu da su potvrdu informacije dobili iz nekoliko različitih izvora.

Kazna još nije pravomoćna jer Gaston ima pravo na žalbu. Veći iznosi u skladu su s nedavnim najavama da će Tour pooštriti kazne za tenisače koji uporno krše kodeks ponašanja i nižu incidente. Maksimalna kazna za incident na Masters 1000 turnirima trenutačno iznosi 55.000 eura, ali će se udvostručiti za svaki sljedeći prekršaj u istoj sezoni.

Gaston je ove sezone na omjeru 9-9, a sljedeći tjedan igrat će Roland Garros za koji je dobio pozivnicu. Samo će mu nastup u prvom kolu priskrbiti 69.000 eura. Naravno, ako opet ne posegne u džep dok traje poen.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:33