StoryEditor
kvalifikacije za euro U21

Nevjerojatan poraz mladih Hrvata: Primili dva gola u sudačkoj nadoknadi i sve su dalje od Eura

Piše desk  /  03.06.2022., 20:14h

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija U21 izgubila je u dvoboju skupine A kvalifikacija za EURO u Dramennu od Norveške s 2-3, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i time umanjila svoje šanse za plasman u završnicu.

Hrvatska sad ima bod više od Norveške i u svojoj zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici igra u gostima protiv Estonije te je ogromni favorit. No, ako Norveška do kraja dobije i Finsku i Azerbajdžan, ona će izravno na Euro, a Hrvatska u dodatne kvalifikacije.

Teško je objasniti kako je Bišćanova momčad prosula ovo vodstvo. Dobar bi joj bio i bod jer bi pobjedom u Estoniji i u tom slučaju osigurala prvo mjesto, ali je na kraju u infarktnoj završnici ostala i bez tog jednog boda.

A počelo je odlično. Već u 5. minuti Šimić je napravio nered u obrani Norveške, lopta se odbila do Kačavende koji je dodao Sučiću, a on rutinski zabio za vodstvo Hrvatske. No, to je bilo sve što je Hrvatska odigrala do kraja poluvremena i praktički do same završnice utakmice.

Norveška je od tog trenutka bila puno bolja i samo sreća i nevjerojatni Dominik Kotarski na golu su držali Hrvatsku u igri. Dvije minute nakon Sučićeva gola Larsen je topovskim udarcem pogodio gredu od koje se lopta, činilo se, odbila iza linije, ali suci nisu reagirali, a VAR-a nije bilo.

Norveška nije popuštala pritisak pa je u 19. minuti Kotarski fantastično obranio udarac Larsena glavom, ali u 37. minuti ni on nije ništa mogao. Bilo je samo pitanje vremena kad će Norveška izjednačiti. Botheim je sjajno pratio ubačaj s lijeve strane, Vušković ga je potpuno zaboravio i Botheim je u padu glavom zakucao loptu u gol za 1:1.

U nastavku ista slika. Norveška je bolje otvorila susret i u 55. minuti je opet Vušković loše reagirao, Larsen je bio na lopti, ali je nije dobro zahvatio i Kotarski je bio siguran. Norvežani su sve više stiskali i ostavljali prostora za kontre Hrvatske, a iz jedne takve Šimić je u 73. minuti pobjegao obrani. 

Stoper Norveške ga je sustigao, hrvatski napadač se izbori za udarac, ali je pucao ravno u Klaessona. U sljedećem napadu Šutalo je groznom reakcijom skrenuo loptu u vlastite rašlje, ali Kotarski još jednom nevjerojatnom intervencijom spašava svoju momčad.

I onda se u 80. minuti činilo da će Hrvatska ipak na Euro. Sučić je fantastičnom dugom loptom našao Šimića ispred peterca, on se oslobodio čuvara i zabio za 2:1. Hrvatska je u tom trenutku bila na Europskom prvenstvu, igrao bi joj i bod, ali je u rijetko viđenom raspadu na kraju izgubila. 

Norvežani su jurnuli u napad i u 86. minuti je Kotarski još jednom vrhunskom obranom zaustavio udarac Arnstada da bi Norveška izjednačila u prvoj od pet minuta sudačke nadoknade. Nakon ubačaja iz kornera Daland je bio potpuno sam i glavom pogodio za 2:2.

I nakon svega toga Hrvatska je imala još jednu veliku šansu. Šimić je povukao kontru i odigrao Hodži koji je na 40 metara od gola vidio da je Klaesson izašao, probao ga je lobati, ali nije uspio. U sljedećem napadu Norveška je došla do pobjede.

Jorgen Strand Larsen, čovjek koji je to tad sve promašio, bio je potpuno sam na drugoj stativi, nitko ga nije čuvao i ubačaj s desne strane je rutinski pospremio u mrežu za ogromno slavlje Norveške koja sad ima sve u svojim rukama.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
13. travanj 2024 14:56