StoryEditor
triler

Nevjerojatan meč u prvom kolu: Hrvatsko čudo od djeteta u Umagu se sjajno predstavilo na najvećoj sceni

Piše Hina  /  26.07.2022., 06:57h

Mili Poljičak, mladi 18-godišnji hrvatski tenisač, nije uspio pobijediti na premijeri ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu, već je sa 6-1, 5-7, 6-2 bolji od njega bio talijanski tenisač Marco Cecchinato.

Talijan, trenutačno 151. tenisač na svijetu, prije četiri godine je igrao polufinale Roland Garrosa, a ujedno je istog ljeta osvojio turnir u Umagu. Poljičak, ovogodišnji juniorski pobjednik Wimbledona, odigrao je pak premijerni meč na ATP Tour razini. I to iskustvo prilično je, ako ne i potpuno, utjecalo na tijek i ishod ovog meča koji je trajao gotovo tri sata.

Meč je Cecchinato otvorio s 5-0 čime je i osigurao vodstvo od 1-0 u setovima. Inače, Poljičak je mogao daleko bolje proći u tom prvom setu jer se većim dijelom vodila izjednačena borba, a u prva dva servis gema Talijana Poljičak je imao, ali i propustio svih pet break prilika.

Kako god, prvi set je ipak otišao uvjerljivo na stranu Talijana, ali je Poljičak spremno dočekao drugu dionicu gdje je poveo s 2-0. Servirao je potom za 3-0 u gemu koji je maratonski trajao, ali talijanski tenisač je ipak uspio vratiti break zaostatka i smanjiti na 1-2.

Dogurao je potom Poljičak nekako do 3-3, ali i izgubio iduća dva gema u nizu. Kod 3-5 je mlada hrvatska nada spasila tri meč-lopte, a nada se posve razbuktala kada je Poljičak napravio break za 5-5. Tu nije bio kraj preokreta već je Poljičak zaokružio niz od četiri gema te je iskoristivši šestu set loptu dobio drugu dionicu sa 7-5.

Svaki uvodni gem trećeg seta bio je velika i izjednačena borba. Poljičak je u toj borbi dobio prvi gem, ali i izgubio idućih pet u nizu čime je pobjednik ovog meča riješen.

Danas će na teren od hrvatskih tenisača izaći Dino Prižmić, protiv Zapata Mirallesa te Duje Ajduković koji će igrati protiv Alexa Molčana.

ATP Umag, 1. kolo:

Marco Cecchinato (Ita) - Mili Poljičak (Hrv) 6-1, 5-7, 6-2

Giulio Zeppieri (Ita) - Pedro Cachin (Arg) 3-6, 6-1, 6-4

Roberto Carballes Baena (Špa) - Henri Laaksonen (Švi) 6-4, 7-5

Daniel Galan (Kol) - Fabio Fognini (Ita/7) 6-3, 5-7, 6-3

Jaume Munar (Špa) - Mikael Ymer (Šve) 4-6, 6-1, 6-4

Parovi, 1. kolo:

Nicolas Barrientos / Miguel Angel Reyes-Varela (Kol,Mek) - Andre Goeransson / Ben McLachlan (Šve,Jap) 3-6, 6-2, 10-4

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 04:55