StoryEditor
ligue 1

Ne smiruju se strasti nakon poraza PSG-a: Francuska legenda smatra da je Lovren napravio penal

Piše desk  /  03.04.2023., 11:04h

Lyon je kao gostujuća momčad na Parku prinčeva u nedjelju navečer slavio protiv Paris Saint-Germaina golom koji je u 56. minuti utakmice postigao Bradley Barcola. Uz junaka Lyonove pobjede 1:0 spominje se često još jedno ime, ono bivšeg hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena.

Igrala se 43. minuta susreta kada je Nuno Mendes utrčao s lijeve strane kaznenog prostora. Htio je vratiti loptu u sredinu, a ona je iz blizine pogodila u ruku Dejana Lovrena. Suci su pokazali kako nema penala jer nije bilo namjere, ali Parižani su podivljali tražeći najstrožu kaznu. Legendarni francuski napadač Thierry Henry smatra da su bili u pravu.

"To je trebao biti penal. Jednom, dvaput, tri puta! Ovo mora prestati, u nogometu mora biti logike. Lopta je išla prema Mbappeu, ali je zapela na Lovrenovoj ruci. Ma ovo je deset puta trebao biti penal", rekao je Henry.

Lovren u Lyonu igra za godišnju plaću 4.8 milijuna eura, što ga čini 20. najplaćenijim nogometašem u ligi. Priključio se ove zime francuskom klubu nakon što je igrao u ruskom Zenitu. Lovren je standardni član prvog sastava Lyona, igra uglavnom cijele utakmice za trenutačno devetu momčad francuskog prvenstva. Nakon Svjetskog prvenstva oprostio se od hrvatske reprezentacije.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:02