StoryEditor
funcuti

Navijači Šibenika odgovorili Livaji: "Ako si toliko zainteresiran za freze i traktore..."

Piše desk  /  25.05.2023., 15:08h

Nakon burnih događanja tijekom i poslije utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika, koja je završila pobjedom Splićana 2:0, o svemu su se oglasili i šibenski navijači Funcuti. Njihovo službeno priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Turbulentna sezona ide kraju. Po rezultatima našeg kluba, mimo kratkotrajnih bljeskova, za zaborav. Ako zanemarimo plasman u finale Kupa, sve ostalo je bilo loše, od igračkog segmenta do onih segmenata koji djeluju van terena.

Ono što nas kao skupinu okupljenu da podržava šibenski sport zanima je to da naš HNK Šibenik, čini se, napokon ima vlasnika kojemu je u cilju boljitak kluba, pa i po cijenu ispadanja i totalnog remonta jer ono što su ostavile prošle vlasti našem klubu ne bi ostavio ni najgori neprijatelj.

Funcuti: Stojimo uz ovaj klub pa taman da završi u županijskoj ligi

Detalje znamo, mi ih ne dijelimo u javnost, a ako klub odluči istupiti o svim nedjelima igrača, menadžera i sličnih, mi ćemo to dočekati sa zadovoljstvom i činjenicom da napokon idemo dalje bez repova. Koliko čujemo, ispadanje ne obeshrabruje trenutno vodstvo kluba, a mi i dalje stojimo uz ovaj klub pa taman da završi u županijskoj ligi. 

Druga stvar koja nas ipak čini ponosima u ovoj sezoni je spektakularna proslava našeg rođendana koja će se prepričavati generacijama, a u kojoj smo uključili i staro i mlado. Taj datum našeg 40. rođendana je jednom za sva vremena pokazao za koga diše ovaj naš grad, a to je narančasto i crno. I na kraju krajeva, dolazimo do srijede, najmasovnije naše gostovanje.

Pohodili smo to finale s nikad manjim nadanjima, a nikad većom željom da pokažemo za koga nam srce kuca. Dok bi neki u situaciji kad klub tone, od njega digli ruke, mi ga nismo napustili jer nam u krvi dišpet pliva. Neki nas ne vole? Nije nas briga, neka se i dalje ne mire s činjenicom da u srcu Dalmacije kuca, a kucat će i jače, narančasto-crno srce. 

Ostatak države nas poštuje, a ako nas određene grupacije toliko mrze i spominju, znači da nešto i vrijedimo. Poštovanje smo zaslužili voleći svoje klubove i svoj grad, a nikako one tuđe.

Poruka Marku Livaji

Što se tiče pjevačkih sposobnosti određene ikone moralnih vertikala, poručujemo mu kako smo mi za njega najveća gospoda, a ako je toliko zainteresiran za freze i traktore, nudimo se da mu dobrovoljno pokrijemo trošak polaganja vozačke dozvole.

Na kraju se osvrćemo i na našu košarkašku ekipu koja gura naprijed i dobro je konsolidirana nakon par loših godina. Ni vas, kao ni nogomet nikad nećemo napustiti, već ćemo biti u prvom redu u obrani vaših imena i boja. Sretno u novoj sezoni, a mi ćemo biti na istom mjestu u dvorani. Podršku dajemo i svim ostali sportovima i ljudima koji vole ovaj grad.

Još je jedna utakmica ostala do kraja, protivnik i mjesto bezvrijedno je spomena, kao i uvijek tu smo za Šibenik, naš grad, naše ljude i naše boje. Nemojte nikad ni pomisliti da ćemo odustati, idemo još jače zajedno kao i jučer. PRODAT SE NIKAD NEĆEMO, MI SMO ŠIBENIK", napisali su.

Livaja poveo pogrdnu pjesmu

Podsjetimo, drugu sezonu zaredom nogometaši Hajduka su osvojili Hrvatski kup, u finalu koje se odigralo na riječkoj Rujevici Splićani su svladali Šibenik 2:0 (0:0). Oba pogotka Hajduk je postigao u drugom poluvremenu. Dario Melnjak je u 62. minuti bio strijelac za 1:0, dok je pobjedu potvrdio Marko Livaja, koji je u 95. realizirao jedanaesterac.

Nakon utakmice krenulo je veliko slavlje hajdukovaca, koji su u velikom broju stigli u Rijeku. Najviše su zazivali kapetana kluba Livaju, ujedno i najboljeg igrača Hajduka, koji je navijačima odgovorio tako što je uzeo megafon i poveo pjesmu kojom Torcida inače provocira navijače Šibenika.

"Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine", odjekivalo je Rujevicom.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:59