StoryEditor
ODGOVORIO IM

Navijači Rome vrijeđali Zlatana, on zabio pa burno proslavio: Što su oni glasniji, ja sam bolji

Piše Desk  /  01.11.2021., 15:22h
Zlatan Ibrahimović je u pobjedi nad Romom (2-1) zabio 150. gol u Serie A, sjurio se prema tribini gdje se nalaze navijači Rome te žestoko proslavio gol. Bio je to njegov odgovor na vrijeđanje koje je trpio cijeli susret.

Većina nogometaša je s 40 godina već u mirovini, neki skupljaju posljednje plodove svog rada u egzotičnim zemljama igrajući za 'žnj' klubove, a netko fizički izgleda kao da je u dvadesetima, vratio se u reprezentaciju i najbolji je igrač Milana. Taj netko je Zlatan Ibrahimović, pišu 24sata.hr.

Nevjerojatni Šveđanin u 41. godini života igra svoju 21. sezonu u profesionalnoj karijeri, a u nedjelju navečer obilježio je jedan jubilej. Milan je pobijedio Romu (2-1) u 11. kolu Serie A te zadržao korak za prvoplasiranim Napolijem, a Rimljane je načeo upravo neuništivi Zlatan. 

S nekih 20-ak metara iskosa opalio je silovito po podu iz slobodnog udarca, a Rui Patricio samo je pogledom ispratio loptu koja je sijevnula u njegov bliži kut. Bio je Ibrahimovićev jubilarni 150. gol u Serie A, od čega 66. u dresu Milana. No, taj gol nije najbolje sjeo navijačima Rome koji su Šveđanina vrijeđali te ga nazivali pogrdnim imenima. Očito ih je isfrustrirala nemoć, a Zlatan im nije ostao dužan.

Zabio je gol, sjurio se prema tribini gdje se nalaze navijači Rome i proslavio gol dižući ruke u zrak. 

- Neka skandiraju, volim kad me vrijeđaju s tribina. Što su oni glasniji, to sam ja bolji - kazao je neuništivi Ibra za DAZN.

Navijači Rome su zapravo napravili najveću moguću grešku. Upalili su zvijer u Ibri, a tuđe nepoštovanje, ljubomora, vrijeđanje i mržnja, ono čemu nema mjesta u civiliziranom svijetu, je samo njegovo pogonsko gorivo. Uvjerio se u to i sam Mourinho.

Šveđaninu je ovo bio tek peti nastup u Serie A ove sezone, ali uspio je zabiti tri gola. Bez obzira što je i dalje u sjajnoj formi s 40 godina, veteranska dob ipak je ostavila posljedice na njegovom tijelu pa sve češće ima problema s ozljedama. Nije ga bilo više od dva mjeseca zbog ozljede Ahilove tetive, no spojio je pet utakmica i pokazao da je to sve iza njega.

Na veliku radost navijača Milana. Rossoneri su s njim neusporedivo bolji. Svojim nevjerojatnim samopouzdanjem i mentalitetom oživio je i druge igrače. Svi su za jednu razinu bolji nego prije i nije čudno što je Milan i ove sezone jedan od pretendenata na titulu. Možda nema široku klupu i kvalitetu kakvu posjeduju Inter i Juventus, ali ima ono što drugi nemaju. Ima Zlatana. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:54