StoryEditor
1. hnl

Navijači Rijeke poručili bivšem treneru Zrinjskog da ga čeka pakao

Piše desk  /  08.11.2023., 14:03h

Derbi 14. kola SuperSport HNL-a, ali i dosadašnjeg dijela sezone, u nedjelju od 19 sati na Rujevici igraju Rijeka i Dinamo. Prije važne utakmice između vodeće Rijeke i aktualnog prvaka Dinama na riječkim ulicama osvanuli su transparenti s porukama upućenim ključnim ljudima Dinama koji su ranije bili miljenici Armade.

Sada navijači Rijeke poručuju Sergeju Jakiroviću i Stefanu Ristovskom da ih u gradu u kojem su se proslavili čeka pakao. Ristovski je bio ključni igrač Rijeke u njenoj najuspješnijoj sezoni u povijesti. 2016./17. vodio ju je do duple krune. Nakon toga je otišao u Sporting Lisabon. Iz Portugala se vratio u Hrvatsku, ali u Dinamo. Makedonac je ondje bio ono što je bio i u Rijeci - jedan od najboljih igrača, vođa i miljenik navijača. Zato ga Armada sada ne može smisliti te mu zviždi i vrijeđa ga, prenosi Index.

No to nije ništa prema tome kako reagira na spomen i pojavu Jakirovića. On je usred prošle sezone preuzeo Rijeku, koja je išla prema drugoj ligi, te je do kraja sezone senzacionalno preporodio za europsko mjesto. Novu, aktualnu sezonu počeo je u istom stilu - pobjedama u HNL-u i Europi. Zbog toga je Riječanima postao ono što im je par godina ranio bio Ristovski.

I onda, par dana prije ključnog meča protiv Lillea, obožavani Jakir je šokantno napustio Rijeku kako bi preuzeo Armadi omraženi Dinamo. Koincidencija je što mu je prva utakmica na klupi Dinama u HNL-u bio derbi upravo protiv Rijeke na Maksimiru. Rijekin predsjednik Damir Mišković, ogorčen time što mu je Dinamo "ukrao" trenera, tu utakmicu nije gledao iz lože, nego s juga, s pripadnicima Armade. Oni su, pak, cijelo vrijeme vrijeđali Jakirovića.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 20:11