StoryEditor
paklen doček

Navijači Rijeke bacali na teren novčanice s Jakirovićevim likom

Piše desk  /  13.11.2023., 11:56h

Nogometaši Rijeke i Dinama su remizirali 2:2 u derbiju 15. kola Hrvatske nogometne lige, a ovaj susret je bio najviše u centru pažnje zbog trenera zagrebačke ekipe Sergeja Jakirovića.

Jakirović je početkom prošle sezone napustio Zrinjski i potpisao dvoipogodišnji ugovor s Rijekom koja ga je predstavila kao dugoročni projekat.

I sam Jakirović je pričao kako ima velike planove s Rijekom, no kada je sredinom kolovoza ove godine dobio poziv Dinama, odmah je otpisao posao u Rijeci i prešao na Maksimir, što mu navijači riječkog kluba nisu zaboravili, te su mu spremili paklen doček na stadionu Rujevica.

Na tribinama su prije susreta okačeni transparenti "Tvoja izdaja naša je snaga", te "Jakire, ča ni tebe ni sran?", čime se aludiralo na čuveni transparent "Neno, ča te ni sram?", nakon što je Nenad Gračan otišao iz Rijeke u Hajduk.

No, to nije bilo sve. Baš kao što su nedavno navijači Milana za "dobrodošlicu" svom bivšem golmanu Gianluigiju Donnarummi bacali isprintane novčanice dolara, i Riječani su nešto slično priredili Jakiroviću.

Na početku utakmice navijači Rijeke zasuli su teren novčanicama koje su specijalno dizajnirane za ovu priliku.

Na parodiji jednog američkog dolara bio je Jakirovićev lik, ispod kojeg je natpis "traditore", što na talijanskom jeziku znači "izdajnik".

Također, naziv "United States of America" je prepravljen u "United States Bosnia and Herzegovina".

Jakirović je tijekom čitavog susreta dobivao i uvrede s tribina, a ukupno je 10 zaštitara čuvalo Jakirovića uz klupu i iza nje kako bi se izbjegli veći incidenti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:21