Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Hilton hotel u Dohi na Svjetsko nogometnog prvenstvo Qatar 2022. Na slici navijači koji su dočekali hrvatsku nogometnu reprezentaciju.DAMIR SENčAR - Hina
StoryEditor
kvadratići u kataru

Navijači iz Dohe: Svi nas vole, mašu kad vide hrvatski dres. Moramo paziti, posebno što se tiče alkohola i cura

Piše HINA  /  18.11.2022., 14:15h

Hrvatskih navijača za sada nema previše na ulicama Dohe, što je i razumljivo kada se zna da svjetski doprvaci otvaraju turnir za pet dana ogledom protiv Maroka.

Kako će se približavati početak turnira, tako će sasvim sigurno i "kvadratići" preplaviti ulice Dohe. No, dalek i skup put te još skuplji smještaj u Dohi, razlog su što će u Kataru biti manje hrvatskih navijača nego na posljednjim velikim natjecanjima.

Posljednjih dana moglo bi se na prste dvije ruke nabrojati koliko smo vidjeli hrvatskih navijača u Dohi, piše HINA. Većinom su to bili ljudi koji ovdje rade. Među njima je i 32-godišnji Splićanin Teo Tičinović koji posljednja dva mjeseca radi na jednoj jahti.

"Ovdje nas nema puno, osnovali smo grupu Hrvati u Dohi, družimo se, pomažemo jedni drugima," kazao je Tičinović koji je s prijateljima došao pred hotel Hilton kako bi dočekao "Vatrene.

"Imamo karte za utakmice, nadam se da ćemo biti slobodni," dodao je.

Naglasio je kako je Katar iznimno sigurna zemlja, ali i kako se trebaju poštovati pravila.

"Mi smo opušten narod, ali pravila se treba držati, posebno što se tiče alkohola i cura. Cijene alkohola su iznimno visoke, nema grljenja i ljubljenja na ulici, na većini mjesta treba nositi duge hlače. No, svi su srdačni i ljubazni. Organizacija je na viskom nivou. Osim utakmica u gradu je organizirano bezbroj drugih sadržaja," kazao je.

Rekao je kako za sada na ulicama Dohe nema previše europskih navijača te dodao kako su Luka Modrić i Ivan Perišić velike zvijezde u ovim krajevima.

"Svi nas vole, kada vide hrvatski dres mašu i pozdravljaju nas. No, Modrić i Perišić su najveće zvijezde."

Upozorio je hrvatske navijače da bi im na stadionima moglo biti hladno, premda posljednjih dana dnevna temperatura u Dohi ne pada ispod 30 stupnjeva.

"Svi stadioni su klimatizirani i na njima će temperatura biti oko 20 stupnjeva," kazao je još jednom, upozorivši navijače na ponašanje.

"Pročitao sam da su neki Argentinci i Englezi privedeni jer su u alkoholiziranom stanju radili probleme. Pripazite kako se ponašate." zaključio je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:00