StoryEditor
sp u kataru

Navijači Hrvatske mahali Borjanu zastavom s traktorom

Piše desk  /  28.11.2022., 07:44h

Milan Borjan (35), vratar Crvene Zvezde i Kanade rođen u Kninu, u kojem je živio do operacije Oluja, tvrdi da ne potječe iz Dalmacije i Hrvatske, nego "Srpske Krajine". Navijači Hrvatske su u jučerašnjoj utakmici iza njegovih leđa izvjesili zanimljivu zastavu.

Posebnu pažnju privukla je zastava Johna Deerea koju su razvili. Na njoj je pisalo "Knin 95", a slogan tvrtke "Nothing runs like Deere" prepravili su tako da su umjesto zadnje riječi napisali "Borjan". John Deere je inače najpoznatija marka traktora na svijetu, a navedeno prijevozno sredstvo simbol je masovnog bijega Srba tijekom akcije Oluja kojom je Hrvatska oslobodila do 1995. okupirana područja.

U kolonama je u kolovozu te godine tzv. "Republiku Srpsku Krajinu" napustilo mnogo Srba, među kojima i tada 7-godišnji Borjan. Spomenuti slogan poznate tvrtke u prijevodu znači "Ništa ne radi/ne vozi kao Deere", ali prepravljen s imenom srpskog vratara na golu Kanade te uz aluziju na srpski bijeg tijekom Oluje, čita se "Nitko ne bježi kao Borjan".

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:32