StoryEditor
bivši igrač cityja

Navijači Cityja preklinju Yayu Tourea da povuče kletvu kako bi ekipa osvojila Ligu prvaka

Piše desk  /  11.05.2022., 17:23h
Navijači Manchester Cityja na društvenim mrežama javno traže od bivšeg nogometaša Yaye Tourea da ukine kletvu kako bi tim konačno mogao osvojiti Ligu prvaka.

Yaya Toure je, nakon odlaska iz Manchester Cityja, navodno prokleo Pepa Guardiolu, a njegov agent je poručio da afrički šamani nikada neće dozvoliti da španjolski stručnjak osvoji Ligu prvaka zbog toga što se loše ponašao prema ovom veznjaku.

Mnogim navijačima Cityja ova "kletva" bila je smiješna u uvodnom periodu, ali Građani iz sezone u sezonu na najtragikomičnije načine ispadaju iz Lige prvaka tako da su pristalice kluba s Etihada promijenile priču.

City je objavio fotografiju kojom je obilježio četvrtu godišnjicu od posljednje utakmice Yaye Tourea u ovom dresu, a mnogi smatraju da je klub tako želio poručiti nogometašu iz Obale Bjelokosti da ukine "kletvu".

No, u komentarima su pristalice Cityja zatrpale objavu porukama za Tourea i tu su ga molili da promijeni priču.

"Povuci kletvu", "Kolo, reci bratu da povuče kletvu", "Ukoliko stavimo kip Yaye Tourea možda i osvojimo Ligu prvaka", "Pokušavajte ga natjerati da nam oprosti", "Pep, izvini mu se molim te", samo su neki od komentara navijača Cityja.

Čak je bilo i onih koji više nisu u ljubavi s veznjakom iako je donio mnogo toga dobroga na Etihad.

"Pozdravljate čovjeka koji nas je prokleo", navodi jedan navijač.

No, najzanimljivije priopćenje objavio je jedan navijač u posebnom tekstu objavljenom na Twitteru, a kojeg je lajkalo više od 7.000 fanova.

"Obraćam vam se uime svih navijača Manchester Cityja i prijatno vas molim da povučete kletvu svog agenta postavljenu na Guardiolu još 2018. godine. Svjestan sam da je bilo sukoba između vas. Bez obzira na sve, navijačka baza koja vas voli dovoljno je patila pod ovom kletvom. Mi navijači patimo. Kletva je trebala naštetiti Guardioli, ali je ona pogodila samo nas koji nismo krivi, nas koji očajnički želimo Ligu prvaka", naveo je između ostalog navijač na Twitteru.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:11