StoryEditor
Tom Ricketts

Navijači Chelseaja ne žele američkog vlasnika zbog kontroverznog stava o muslimanima

Piše desk  /  31.03.2022., 11:17h
Navijači Chelseaja u priopćenju za javnost najavili su masovni prosvjed protiv potencijalne prodaje kluba američkom biznismenu Tomu Rickettsu i njegovoj obitelji.

Nakon što je Roman Abramovič primoran prodati Chelsea, iako novac neće ići u njegov džep, javio se veliki broj potencijalnih kupaca aktualnog prvaka Europe, ali je najbliži tome Tom Ricketts.

Američki milijarder, koji je vlasnik i bejzbol tima Chicago Cubs, blizu je kupovine kluba, ali se navijači javno protive tome zbog islamofobičnih stavova koji dolaze iz obitelji Ricketts.

Naime, u javnost su procurili mailovi u kojima je Tomov otac Joe poručio da su "muslimani njegovi prirodni neprijatelji". S time se ne slažu navijači i preko toga ne žele preći.

Stoga, najavili su masovne prosvjede tijekom utakmice protiv Brentforda u Premier ligi koja se igra narednog vikenda.

"Puno je buke oko obitelji Ricketts i potencijalnih prosvjeda zbog njihovog interesa za Chelseajem. S obzirom na ono što smo čuli i pročitali, osjećamo isto kao i mnogi drugi o obitelji Ricketts. Da budemo jasni, ne želimo da itko povezan s islamofobijom, rasizmom, homofobijom, seksizmom ili bilo kojim fanatičnim stavovima prema etničkim manjinama vodi naš klub", navodi se u priopćenju organizovane grupe navijača Chelseaja.

Dodali su da pozivaju sve navijače Chelseaja da urade transparente i tako za vikend poruče što misle o Rickettsu.

"Poruka koju šaljemo Tomu Rickettsu, njegovoj obitelji je jasna: distancirajte se od fanatika ili od Chelseaja", jasni su Plavci.

Podsjetimo, cijena koju Abramovič traži za Chelsea je oko 3,5 milijarde eura, ali je realan iznos kojeg će najvjerovatnije neko izdvojiti tri milijarde eura. Svejedno, Chelsea će postati najskuplji sportski tim na svijetu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:49